Facebook

Нинова в Перник: Да възпитаваме децата си да пазят традициите и да ги пренасят напред в годините

Нинова в Перник: Да възпитаваме децата си да пазят традициите и да ги пренасят напред в годините Нека злото ви забрави. На всички българи – здраве и плодородна година. Честит празник „Сурва“ на перничани”

„Нека злото ви забрави. На всички българи – здраве и плодородна година. Честит празник „Сурва“ на перничани“.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към всички хора, дошли да отбележат традиционния празник в Перник.

„Възхищавам ви се. За 27- ми път организирате кукерските тържества, които са част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.

Вие цените и пазите традициите, които са запазили българщината през всички изпитания“, допълни тя.

Нинова изтъкна, че именно традициите ще ни съхранят като народ и занапред. „Щастлива съм да видя тук толкова млади хора и деца.

Ето нещо, в което трябва да ги възпитаваме – да тачат  обичаите на предците си и да ги пренасят напред в годините. Нека бъдат здрави и силни българи“, каза още Корнелия Нинова.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!