Facebook

Нинова след КСНС: Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти!

Нинова след КСНС: Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти! Заседанието на КСНС при президента, посветено на корупцията, завърши без резултат, без постигане на съгласие, стана ясно от изявление пред медиите на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Декларацията, предложена от президента Румен Радев, не била одобрена.

В нея пишеше, че корупцията е огромен проблем, че държавата бездейства, но всичко това бе отхвърлено от премиера и управляващите, каза Нинова.

Предложеният от президента текст беше отхвърлен от премиера и от другите политически сили, само аз го подкрепих, подчерта лидерът на БСП.

Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти, на кръгова отбрана – медиите са виновни; тези, които изнасят информация са виновни – каза още пред журналистите Корнелия Нинова.

Нашата позиция е промяна на цялото това статукво – искаме нови лица, пълна сила на действие на европейската прокуратура в България, бе категорична лидерът на БСП.

Корнелия Нинова влезе на „Дондуков“ 2 с три предложения, но те не били приети.

Управляващите са се възпротивили на предложението ѝ за поправки или за нов антикорупционен закон.

„Не се прие да има поправки или нов Антикорупционен закон. Управляващите смятат, че законът е добър и работи и тепърва трябва да му се прави анализ за въздействие“, заяви Нинова.

Борисов не приел идеята на Нинова за изработване на общи правила за избор на двамата европейски прокурори, които ще работят в България.

„По отношение на второто ми предложение за процедура за избор на двама прокурори, европейски, които ще работят на територията на България, г-н премиерът арогантно ме препрати към Румъния да попитам какви са резултатите от борбата с корупцията там“, разказа Нинова.

Не е прието и предложението ѝ за промяна в правомощията на прокуратурата и контрол върху действията на Главния прокурор. „Беше ми беше отговорено, че по този начин, налагайки съдебен контрол ще бъдат затормозени съдиите, които имат и без това много работа“, каза тя.

Ние искаме проверки на всички и за всичко, каза лидерът на БСП.

Дори тя накрая гласувала всички да нямат общо становище след КСНС, разкри още Нинова.

По думите ѝ предложеният от президента документ е бил отхвърлен от премиера и от всички участващи, освен от нея.

„Тази декларация само аз я подкрепих. Нямаме обща декларация. В декларацията пишеше, че корупцията е огромен проблем, че държавата бездейства. Президентът предложи промени в закона или нов закон, анкетна комисия, която да разследва засегнатите от апартаментгейт“, допълни Нинова.

Тя посочи, че е била свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти. По думите ѝ вътре са се чули мнения, че медиите сте виновни и тези, които изнасят информация са виновни, но не и наистина политици, които евентуално са се облагодетелствали от властта.

„Нашата позиция е промяна на цялото това статукво. Казах в какви посоки – нов закон, нови лица, които да се борят с корупцията“, заяви още Нинова.

На КСНС чух вопъл – отстрелват ни един по един, дайте да се пазим, което за мен е абсурдно!, каза още лидерът на БСП.

Очаквайте подробности

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!