Facebook

Нинова след срещата със здравния министър: Има начини да се спре продажбата на болницата в Раднево. Внасяме сигнал и в прокуратурата

Корнелия Нинова: БСП с още една победа срещу авторитаризма „От години ние, заедно с общински съветници, депутати и членове на партията от Стара Загора и Раднево, се борим за спасяването на общинската болница в Раднево.

Става въпрос за системно източване на болницата от кмет на ГЕРБ и Общински съвет с мнозинство на ГЕРБ, докарването й до фалит и в момента продажбата й на приближен на ГЕРБ човек за жълти стотинки.

За нас общинското и държавното здравеопазване е гръбнакът на здравеопазването, особено в общини, където хората трудно имат достъп до здравеопазване. В такива общини продажбата на още една болница е изключителен удар по местните хора, които нямат къде да отидат да се лекуват.

Затова поискахме и съдействието на служебния министър на здравеопазването да видим какво можем да направим, за да им помогнем.“

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата със служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за търсене на начин за спасяването на болницата в Раднево. На срещата присъстваха водачът на листата на БСП в Стара Загора Георги Кадиев, членът на ИБ Георги Гьоков и общински съветници на БСП-Раднево.

Нинова подчерта, че БСП също така ще връчи на прокуратурата документи и доказателства за злоупотреби и източване на болницата от страна на мнозинството на ГЕРБ в общината, кмета на ГЕРБ и директорите, назначени от тях.

„За съжаление, инструментариумът на служебния здравен министър не е голям, защото собствеността на болницата е общинска.

Но от министерството са готови също да се започне една проверка, тъй като там има държавен спешен център на територията на болницата, има и печеливш медицински център и се продава заедно с болницата.

Има начини на първо време да се спре процедурата по продажба. На второ време да се потърси отговорност на хората, които са допуснали това, и трето, да се търси възможност болницата да бъде спасена“, каза още тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!