Нинова след срещата с Валери Симеонов: Имаме нова ситуация – търсят се плаващи мнозинства

Нинова след срещата с Валери Симеонов: Имаме нова ситуация – търсят се плаващи мнозинства
Тези срещи не променят с нищо позицията на БСП за оставка на този кабинет

„Ситуацията ми изглежда странна. Излиза се от принципите в парламентарната държава. Не се излиза като предложение от Министерския съвет, а всяка партия от управляващото мнозинство тръгва със самостоятелни законодателни големи програми и търси плаващи мнозинства.

Това е нова ситуация“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след срещата си с вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Според нея в управляващата коалиция не могат да се разберат помежду си. И всяка партия  тръгва със собствени законопроекти да търси подкрепа. „Това не е нормално“, подчерта Нинова. Тя е категорична, че тези срещи не променят с нищо позицията на БСП за оставка на този кабинет, като такъв, който се е провалил и води България към лошо.

Председателят на БСП припомни и позицията на партията, че е готова да разговаря с всички по темите за национална сигурност, демография, образование и здравеопазване.

По време на срещата Валери Симеонов е представил четири законопроекта. „Два от тях беше представил преди срещата, но днес ни изненада, като предостави още законопроекти. Това е почти една мини управленска програма по много важни въпроси за държавата“, допълни лидерът на левицата. Тя обясни, че Симеонов не желае да разговаря с ДПС и е потърсил съдействие от БСП да представи неговите законопроекти пред  тях. „Поехме този ангажимент. Ще поканя ДПС на разговори и ще им представя тези законопроекти“, каза още Нинова.

„Промените в Закона за хазарта ще ги подкрепим. Но трябва да си определим политиките и приоритетите. Не е логично за детски храни, хляб и книги да се плащат едни данъци, а хазартът да бъде облекчен. Ако като държава поставим хазарта пред това- да си отглеждаме децата и да се се грижим за възрастните хора, както и цените на лекарства, това е странен избор“, коментира Корнелия Нинова. Тя е предложила да се помисли за хазартната политика, като цяло, а да не се правят отделни промени.

„За Закона за тютюнопушенето ще оставим депутатите да гласуват по лична преценка. Но по време на обсъждането установихме, че гласовете са разпределени почти на половина“, посочи Нинова. Тя заяви, че допълнително ще бъде разгледан и Законът за устройство на територията и Закон за местни данъци и такси. „Ще ги разгледаме, ще ги обсъдим и на следващи срещи ще му обявим решението си“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!