Нона Йотова: Парламентът е институцията, която трябва да работи за хората.

Нона Йотова: Парламентът е институцията, която трябва да работи за хората.
”Ако театърът е храм, то Народното събрание е институция, която безкрайно много уважавам.

Там трябва да се коват законите и да се мисли за доброто на хората.” Това каза по БТВ народният представител от ПГ на „БСП за България” Нона Йотова.

Тя беше категорична, че не приема грубия и нецензурен език от трибуната на парламента. Йотова припомни, че през миналата седмица е заседавала парламентарната комисия за връзка с неправителствените организации и жалби на гражданите. На нея е била разгледана петиция на независими музикални продуценти.

Те са искали промяна на Закона за радиото и телевизията за въвеждане на задължителни квоти за българска музика. „Родният радио ефир е  залят от американска музика, нашата не се чува. От доста години, големите монополни музикални компании завладяха ефира.

Когато бъде наложена квота, ще се наложи на музикалните редактори да пускат и българска музика”, категорична бе тя. Йотова обясни още, че благодарение на това, българските автори ще могат да получат и повече средства от авторски права, което би ги стимулирало да създават повече наши песни.

Нона Йотова изрази надежда, че в Народното събрание ще бъде гласуван и културният чек, който ще стимулира младите да ходят повече на театър, опера, балет, да посещават изложбени зали. До този момент обаче, управляващите не са проявили разбиране по темата.

Нона Йотова честити Международния ден на театъра на всички свои колеги и на българската публика.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!