Facebook

Орбан предложи радикално решение как Европа да се спаси от бежанците!

Орбан предложи радикално решение как Европа да се спаси от бежанците!

Налага се Европа да изпрати всички нелегални мигранти в центрове за настаняване извън общността, заяви унгарският премиер Виктор Орбан.

„Всички, пристигнали нелегално, трябва да бъдат събрани и изпратени обратно”, каза унгарският министър-председател пред портала Origo, „но не в други държави от ЕС, а извън неговата територия”, уточнява БГНЕС.

Според Орбан извън границите на ЕС трябва да се изградят „големи лагери за бежанци, които ще се финансират от бюджета на ЕС и ще са под негова въоръжена охрана”.

Настанените в тези лагери трябва да подават документи за получаване на убежище, едва след като получат разрешение да влязат в ЕС, ако държава от ЕС одобри молбата”, изтъкна Орбан.

Лагерите може да са на остров или в Северна Африка, смята Орбан. От 5 юли Унгария засили мерките за сигурност по границата си със Сърбия и Хърватия.

Предвижда се създаване на 8-километрова буферна зона по протежение на границата, в която бежанците ще бъдат спирани и връщани в транзитните пунктове, където ще могат да подават молби за получаване на статут на бежанец.

За осигуряване на контрола в буферната зона вътрешното министерство и министерството на отбраната отделиха допълнителен персонал, хеликоптери и термовизионни камери. Като цяло в охраната на границите участват 10 000 души.
Източник: blitz.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!