Отец Боян Саръев да се кандидатира за президент

Отец Боян Саръев да се кандидатира за президент

Отец Боян Саръев да се кандидатира за президент на България. Това предлага инициативен комитет. „Идват президентските избори. България е в критично положение. Само мъж с характер и идеали може да ни поведе към спасителния бряг. Нека се обединим около личността на отец Боян Саръев и го издигнем за президент! Да спасим България!“, се казва в обръщението на комитета.

Саръев е роден на 5 май 1956 г. в село Жълти чал, Крумовградско, в семейство на мюсюлмани, но приема християнството.

Завършва милиционерското училище в Стрелча, след което работи като сержант в Крумовград и София. През 1985 година завършва и школата на МВР в кв.Симеоново, София. По-късно започва работа в завод „Електрон“.

През май 1990 г. е ръкоположен за дякон, а по-късно и за свещеник в Пловдивската епархия. Служи в църквата „Успение Богородично“ в град Кърджали. Развива широка благотворителна, образователна и мисионерска дейност.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!