Facebook

Отношенията САЩ-Русия се стоплят? Вчера Лавров гласува доверие на Тръмп, а ето какво заяви днес Захарова!

Отношенията САЩ-Русия се стоплят? Вчера Лавров гласува доверие на Тръмп, а ето какво заяви днес Захарова! Вашингтон ще подготви предложения за разрешаването на ситуацията с руските дипломати

Това заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

„Американските партньори заявиха, че скоро ще подготвят свои предложения, за да започнем конкретна работа за разрешаването на тази ситуация“, коментира Захарова.

Тя посочи, че сега работата на руските дипломати в САЩ е затруднена.

„На практика в момента руските дипломати не могат да се придвижат свободно в САЩ. За да пътуват някъде, трябва да пишат документи, да искат разрешения. И не е сигурно, че ще получат разрешение“, в крайна сметка допълни Захарова.

Думите й идват само ден след тези на руския министър на външните работи Сергей Лавров, че Москва оставя на американския президент Доналд Тръмп да реши какви да се отношенията между САЩ и Русия.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!