Пазарджик забрани бурките!

НАЙ-НАКРАЯ! Пазарджик забрани бурките

НАЙ-НАКРАЯ! Пазарджик забрани бурките

Да има забрана за носене на бурки на обществени места – това реши Общинският съвет в Пазарджик, съобщава Би Ти Ви. Къде точно да бъде въведена забраната и каква да е глобата ще се решава на следваща сесия на Общинския съвет. На нея ще се решава дали забраната да е тотална или да се отнася само за обществените и държавните учреждения.

Присъстващите на общественото обсъждане по наредбите за забрана на бурките категорично подкрепиха забраната на бурките.
Изказалите се поискаха и сериозни санкции, включително и стигащи до затвор. Иван Итов, който се представи като родител, настоя общината да осигури сигурността на жителите, като приложи строга забрана навсякъде и сериозни санкции. Според него не може да се забрани забулването само в институциите, а в парка да е разрешено.

Сашо Кантарев също поиска забрана на бурките на всички места: „Ние се стремим да сме много толерантни към тази зараза, която е плъзнала в цяла Европа. Наредбата трябва да е категорична, а не да си избърсваме ръцете с нещо половинчато. Имайте отговорността да приложите тази забрана.”

Жителка на квартал „Изток” заяви, че забраната и всичко трябва да е „из корен”. Николинка Найденова от Пазарджик заяви, че Наредбата на общината не е пълна, няма респект и рестрикция по отношение на хората с бурките. „Пазарджик все още е български град, а ние сме християнска държава. 300 лв. за първо, 1000 лв. за второ носене и нататак – затвор”.
Пред гражданите говориха и вносителите на проектите.

Общинският съветник Благо Солов заяви, че има воля за обединение около един текст за забрана. В момента предложенията са две. В края на дебата той заключи, че мнението на администрацията е еволюирало и трябва да се намери начин и подход да се обединят в общите моменти. Солов предложи в залата на 27 април в ОбС да се внесе едно конкретно предложение, което да получи сериозна обществена подкрепа.

Източник: bnews.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!