Facebook

Патриарх Кирил: Тероризмът се превръща в политически инструмент

Патриарх Кирил: Тероризмът се превръща в политически инструмент Патриарх Кирил: Действията от страна на терористичните организации от Близкия Изток са се превърнали в инструмент в опитите за постигане на политически цели и е много важно, че Русия прави всичко възможно, за да се противодейства на тази тенденция.

Това каза патриархът на Москва и цяла Русия Кирил в интервю за националния ТВ канал „Россия 1“, цитиран от ТАСС в събота (7 януари).

„Веднага след като явлението тероризъм започне да се използва като инструмент за постигане на политически цели, повече не може да има истинска борба срещу тероризма. Това е точно онова, което можем да наблюдаваме много ясно в Близкия Изток напоследък. Успеха на Русия в създаването на коалиция в борбата срещу тероризма в Сирия е забележително събитие в съвременната политика“, каза патриарх Кирил.

„Искам да видя победа над тероризма, постигната първо в Сирия и след това навсякъде, където тероризмът се проявява“, каза той.

Патриарх Кирил смята, че борбата срещу тероризма и единството на хората от различни страни на основата на състрадание към жертвите на терористични актове не е в състояние да служи като дългосрочна предпоставка за сближаване между Изтока и Запада.

„Позволете ми да кажа още веднъж. Християнското наследство е онова, което е общо между нас и все още дава надежда за истинско сближаване между Изтока и Запада. Ако това явление изчезне от Запада, ако то бъде унищожено, ще загубим всичко. Няма да има общи ценности. И прагматизмът, било то икономически, политически или военен, няма да ни отведе далеч“, каза патриарх Кирил.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!