ПГ на БСП внася предложение за разискване на политиката в областта на ядрената енергетика

ПГ на БСП внася предложение за разискване на политиката в областта на ядрената енергетика
Таско Ерменков: Ако няма да използваме оборудването за АЕЦ „Белене”, нека го предложим на Гинка от Требич

„Единствената алтернатива на замърсителите в енергетиката в момента е ядрената енергетика, защото няма друга беземисионна”. Това каза народният представител от  ПГ на „БСП  за България” Таско Ерменков от парламентарната трибуна във въпрос към Теменужка Петкова.

Той добави, че БСП внася предложение за разискване по въпроса  с проект за решение. „Надяваме по време на разискването и приемането на решението да постигнем консенсуса, за който се борим. Ако нямаме, обаче, за какво да използваме оборудването от площадката в Белене, можем да го предложим на Гинка от Требич, за да го купи и него”, каза още народният представител.

Васил Антонов: България няма ядрена стратегия

„България няма ядрена стратегия и докладът за АЕЦ „Белене” касае само нея, а не цялата енергетика. Наложително е да бъдат направени разисквания в зала и то конкретно за АЕЦ „Белене”, каза народният представител Васил Антонов.

Той припомни, че  през 1987 г. започва строителството на централата, а през 1990 г. то е спряно.  „Доставен е реактор, който след спирането на работата е продаден на изключително ниска цена.  Днес имаме подобен модел, но има и два реактора, готова площадка и решение на БАН. Трябва ясна концепция, защото БАН каза, че проектът е ефективен”, каза още народният представител

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!