Петър Кънев участва в 5-тата годишна среща на Националния борд по туризъм

Петър Кънев участва в 5-тата годишна среща на Националния борд по туризъм
Председателят на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм в 44-то НС и депутат от ПГ на „БСП за България” Петър Кънев откри 5-тата годишна среща на Националния борд по туризъм, на която присъстваха над 100 от собствениците и управителите на най-големите туристически компании у нас.

„Нямам намерение да влизам в статистиката. Искам да кажа няколко думи за бизнес средата – една тема, която, до голяма степен, е основна в работата на нашата комисия. Няколко пъти правихме изслушвания по нея” – посочи Кънев.

Той обясни, че са правени изслушвания по свързванията на българския бизнес към енерго мрежите. По думите му, на пръв поглед, това е много елементарен въпрос, но България е след 100-то място в световната класация.

„Темата, свързана с охраната на труда – оказа се, че дали фирмата е от двама човека или от 2000 души, документите, които се изискват по Кодекса на труда, са едни и същи. Две изслушвания сме правили. Засега сериозен напредък няма, но сме оптимисти” – коментира председателят на икономическата комисия.

По въпроса за дуалното обучение Петър Кънев каза, че са правени три срещи с по трима министри. „Вече 4-та година Министерството на икономика, Министерството на социалната политика и Министерството на образованието не могат да стигнат до извода, че един ученик, който има право да работи, подписва договор по това обучение или трудов договор” – подчерта той.

Във връзка с новия закон за туризма, който се дискутира на форума, Кънев заяви, че министър Ангелкова звучи много оптимистично, когато разказва какво ще стане и как ще стане. „Аз трябва да ви кажа, че в закона, който вече е подложен на обществено обсъждане,  има поне 20 конфликтни точки, където ще настъпи голямо чудо. Могат да бъдат засегнати много финансови интереси” – добави той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!