«
»
Facebook

ПОЗИТАНО: БУНТЪТ НА МРАВКИТЕ

ПОЗИТАНО: БУНТЪТ НА МРАВКИТЕ
Трендът е важен показател за политиката на Позитано. А трендът е в посока отлив на избиратели на Българската СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Партия някак си изостави социалните си ангажименти към мравките и ако Кралицата майка влизаше в тежки конфликти с центурионите на своята армия то всеки един напускаш армията се оттегля и със своята свита . БСП изостави на практика коалиционните си партньори за един период от време, но тази раздяла поражда и душевни, а не само партийни отрицания. Предателствата могат да бъдат простени, но белезите в душата си остават. Прошката по интереси не изкупва вината – то е все едно някой да ти счупи ръцете като можеш да простиш, но да го прегърнеш вече от сърце не можеш. Бунтът на мравките е все по очеваден и хората открито заявяват своето недоволство в Добрич, Враца, Велико Търново, Пловдив и Дупница.

Недоволство зрее и в много други градове и села. Разочарования има и в Разград, Шумен и на много места. Корнелия Нинова трябва да знае колко е важен социалният облик на партията и посланията към социалистите. БСП някак си избяга от левите си идеи именно заради това се появява и нова партия „Лява алтернатива“ тази новосъздадена партия засмуква именно тези офицери заедно с екипите им от БСП.

Има много крайно леви членове и симпатизанти на БСП, който ще подкрепят Виденов. „Лява алтернатива“ най-вероятно няма да влезе в Парламента, но ще откъсне още жива плът от БСП. Трендът е важен, а той е в посока отлив на гласове от БСП като добавим и някой хора в Изпълнителното Бюро на БСП, които някак си забравиха кой ги е подържал в медийните среди като добавим и авторитетите в БСП, които все повече говорят, че няма да заложат името си и личният си авторитет то БСП от втора по значимост партия се превръща в една бутикова такава и ще се нареди най-вероятно на четвърто място след партията на Слави, ГЕРБ и ДПС. Така на практика бунтът на мравките ще докаже теорията за слона и хамбара – „ако влезе един слон в един хамбар нищо не може да изнесе, но мравките зрънце по зрънце могат да изнесат целият хамбар“.

Именно мравките са най-важната единица по време на избори, но и след това. Като добавим и обидените свободни медии забравени на предните избори най-вероятно тези избори са началото на краят на епохата на Корнелия Нинова. И не защото тя няма нужните качества, а защото борбата за власт и постове на подчинените и на Позитано отблъснаха много външни, но важни фактори.

Силният пълководец няма слаби войници, а днес виждаме, че доста войници не са в листата да те поемат своята лична отговорност, но утре ще потърсят такава на лидера си. Ето и поредната такава декларация, в която мравките вече не шепнат, а мравките крещят, че има бунт. Недоволството нараства вече десетилетие в БСП и няма думи, които да успокоят гневът, няма обещания, които могат да подкупят духът. Финансовото преразпределяне на парите за кампания също ще добави отлив, защото БСП твърди, че е партия, която държи на лоялността, а тя лоялна ли е към своите негласни партньори. Корнелия Нинова най-вероятно не знае какво правят офицерите в партията и, а офицерите са забравили, че някога са били пешки и кой ги е побутвал леко на шахматната дъска скоро всички ще имат време за размисъл когато играта свърши, защото тогава и царят, и царицата, и офицерите, и пешките се озовават в една тъмна кутия никому ненежни!

Обаждам се на някой в БСП за да попитам какво става, а те не си вдигат телефона, станали са важни, казва един познат, а аз му казвам „не е нужно да си важен, важно е да си нужен“. И така БСП не е до хората когато те имат нужда и хората няма да бъдат до нея когато тя е в нужда. Бунтът на мравките не обслужва ГЕРБ – той е социален катарзис в партията, който тече от доста време вътрешната и външната самоизолация ще доведе партията до липса на отговор на въпроса АМИ СЕГА С КОГО ЩЕ РАБОТИМ?

Загуби се другарството в партията, а то крепеше мравките и когато някоя мравка изпаднеше в беда другите и помагаха, но днес обаче вътрешните интриги ще се задълбочават, защото целувките на Юда не са изпълнени с любов, а с предателство. Да, така е, можеш до простиш, но да прегърнеш вече не можеш.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!