Председателят на ЕНП Жозеф Дол пише на Корнелия Нинова

Председателят на ЕНП Жозеф Дол пише на Корнелия Нинова
Той препотвърждава неодобрението от страна на Европейската народна партия спрямо всякакъв вид език на омраза и разделение

Председателят на БСП Корнелия Нинова получи отговор от председателя на ЕНП Жозеф Дол на писмо от 8 юни 2017 г. В него той препотвърждава неодобрението от страна на Европейската народна партия спрямо всякакъв вид език на омраза и разделение – и то от всички страни.

„Качеството на политиката в България, както във всяка друга страна, може само да спечели от нормален и цивилизационен диалог между всички политически сили. Надявам се, че всички политически партии в България, от целия политически спектър, ще се отнесат сериозно към тази задача и ще сложат край на тази будеща съжаление ситуация“, пише още Дол.

В писмото си от 8 юни 2017 г. председателят на БСП заявява, че от най-високата трибуна в страната ни – българския парламент, членовете на ПП ГЕРБ, които са част от политическото семейство на ЕНП, всяват омраза, агресия и конфонтация. „В българския парламент те наричат опозицията „небългари“, „безродници”, „кръвопийци”, „убийци“, пращат я в Сибир и Северна Корея“, пише Нинова.

Тя припомня, че на последните парламентарни избори БСП получи подкрепата на близо един милион български граждани. „Заклеймяването на партията ни е агресия не само към нас, но и към всички хора, които ни гласуваха доверие. С изказванията си Вашите колеги от ПП ГЕРБ поставят линии на разделение не само в парламента, но и в българското общество“, категорична е Нинова.

По нейните думи само след 7 месеца България ще председателства Съвета на Европейския съюз, в труден за Европа период – нарастващ евроскептицизъм, криза на доверието, трудни преговори по напускането на Обединеното кралство. „В такъв момент, вместо да водим дебат за общото ни бъдеще в Европа, за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени, представителите на вашето политическо семейство от ГЕРБ използват  реторика от миналото – заклеймяване на политическия опонент и обиди“, коментира Корнелия Нинова.

Тя посочва, че в рамките на  подготовката и провеждането на българското председателство, БСП ще подходи отговорно и ще предложи визията за бъдещето и развитието на Европейския съюз. „Съюз, който залага не на насаждане на омраза и разделителни линии, а Съюз, основан на европейските ценности-  свобода, солидарност, единство и сигурност“, допълва още Нинова.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!