Facebook

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща в централата на партията на ул. „Позитано” 20 с Матт Бойс, заместник- помощник секретар към Държавния департамент на САЩ

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща в централата на партията на ул. „Позитано” 20 с Матт Бойс, заместник- помощник секретар към Държавния департамент на САЩ По време на разговора бяха дискутирани двустранните отношения между Република България и САЩ, сред които търговско – икономическите отношения, сътрудничеството в областта на отбраната и развитието на енергетиката.

Предстоящите решения по тези въпроси трябва да отчитат националния интерес на България и интересите на ЕС, заяви Корнелия Нинова. „Ние подкрепяме изграждането на интерконекторните връзки с нашите съседни държави и когато управлявахме, работихме с конкретни мерки за тяхната реализация.

Що се отнася до модернизацията на българската армия, гласувахме за нея, но при решението за закупуване на техниката, трябва да се изчака решението на експертната група. Ние не се месим в нейната работа”- отбеляза лидерът на БСП.

Поставени бяха въпросите, свързани с подписване на Спогодба за социална сигурност и присъединяването на България към програмата за освобождаване от визи и подобряване на инвестиционния климат в България.

В срещата участие взеха още  зам.-председателят на НС на БСП, Деница Златева, зам.-председателят на ПГ „БСП за България”, Драгомир Стойнев и секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!