Facebook

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова се срещна с министъра по европейските въпроси и главен преговарящ за присъединяване на Черна гора към ЕС Александър Пейович

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова се срещна с министъра по европейските въпроси и главен преговарящ за присъединяване на Черна гора към ЕС Александър Пейович През пролетта Корнелия Нинова стартита обиколка на страните от Западните Балкани, като част от подготовката на срещата на левите лидери и премиери от ЕС и Западните Балкани през май в София

„БСП винаги е подкрепяла последователно и с дълбоко убеждение задълбочаването на европейската перспектива и интеграция на страните от Западните Балкани.

В политическата визия на БСП за развитието на Европа, европейското бъдеще и разширяването на Западните Балкани е изведено като основен приоритет“, това заяви Корнелия Нинова при срещата си с министъра по европейските въпроси и главен преговарящ за присъединяване на Черна гора към ЕС Александър Пейович.

Тя подчерта, че разширяването на Европейския съюз към страните от Западните Балкани е гаранция за стабилността, сигурността и развитието както на Югоизточна Европа, така и на европейския континент като цяло.

В рамките на срещата беше обсъдена подготовката на споразумение за активизиране на политическия диалог и засилване на сътрудничеството на широка основа в области от взаимен интерес между Българската социалистическа партия и управляващата в Черна гора Демократическа партия на социалистите.

Очаква се меморандумът да бъде подписан по време на официалното посещение на лидера на БСП в Черна гора в началото на пролетта по покана на председателя Мило Джуканович.

Визитата ще бъде част от обиколката на лидера на БСП в страните от Западните Балкани и ще предшества срещатата на държавните, правителствени ръководители и политическите лидери от ПЕС и Западните Балкани през май 2018г. в София при домакинството на БСП.

Корнелия Нинова заяви, че БСП ще настоява пред българското правителството,  по време на срещата на върха ЕС – Западни Балкани не само да бъде приета обща декларация, която потвърждава политическата воля за приобщаване на Западните Балкани, но тя да бъде изпълнена със съдържание, като бъдат разписани конкретни инциативи, ангажименти и времеви хоризонт за реализацията им.

Единодушни сме с нашите партньори от региона, че това е, което очакват те  и техните граждани – силен политически сигнал и конкретни ангажименти, които да доведат до устойчиви резултати и да придвижат напред в преговорния процес всяка една от страните.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!