Facebook

ПРОФ. ГИНДЕВ: ДАЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВЛАСТ НА „АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД” ИЛИ ЩЕ СТАНЕ ВЛАСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

ПРОФ. ГИНДЕВ: ДАЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВЛАСТ НА „АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД” ИЛИ ЩЕ СТАНЕ ВЛАСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

В последните дни усещането в България, че живеем в луд, идиотизиран и побъркан свят се засилва. Да погледнем себе си, политиците, държавниците, да се вгледаме в лицата им, да се вслушаме в думите им, да се огледаме за постъпките им и веднага ще ни смути вътрешното ни напрежение, деформираните физиономии, изцъклените очи и абсолютно неадакватното говорене.

И на всичко отгоре, стрелба по улици и ресторанти, по плажове и банки, падащи хора и деца от балконите, безумия по пътищата, глупави и отвратителни послания по телевизии и радиа („отключи дивото в себе си!”, „живей без ограничения !” …).

 

 

Да, светът е интересен, много интересен, но когато се добавят за четири дни три социални взрива (14, 16,17 юли) с голям брой жертви, става и жесток и плашещ.

 

 

Науката казва, че съвпаденията в планетарен мащаб и в стационарен режим може да се случат един път на сто хиляди години. А щом е така, значи, че нашият абсурден свят е управляем. Кой го управлява и накъде го насочва е известно, но се премълчава нарочно, за него не се говори и то не се обсъжда. Нещо повече. Фактите на неговата намеса и действия се манипулират, деформират и преиначяват. А да излъжеш луди и побъркани люде и да ги накараш да повярват, че е реалност това, което не е реалност, а е само бледа видимост, проекция, илюзия — е от лесно, по-лесно.

 

 

Да започнем със случилото се в Ница на 14 юни. Обявиха го за терористичен акт, за терористична атака, но не бяха представени никакви доказателства, освен някаква декларация на ИГИЛ, който поемал отговорност.  Такава декларация може да се изпрати от всяка лудница по света. И както винаги намериха лични документи, сякаш днешните професионални терористи си нямат друга работа, освен акуратно да си оставят тези документи на видно място.

 

Защо се прави всичко това ?

 

На първо място, за да продължи демонизирането на ислямския тероризъм, който, впрочем, е достатъчно демонизиран, за да се демонизира още повече.

 

На второ място, за да се избегне изследването на друга възможна хипотеза – хипотезата за  преимущественото влияние на обществената обстановка върху хорското поведение. С други думи, в лудо общество – луди хора, които всеки момент могат дотолкова да „изперкат”, че да предизвикват апокалиптични събития.

 

 

А единственият виновник за подобна обществена обстановка е съществуващата обществено-политическа и обществено-икономическа система.

 

 

Когато обикновеният човек ежедневно е притиснат от лъжи, измами, подлости,  маймунски насоки за живот и съществуване, когато го навират в клоаката на живота и го карат да вярва, че това е почти рая, когато му казват, че трябва да бъде търпелив, толерантен, всеопрощаващ и да си подлага и другата буза, когато го ударят по едната,когато му напъхват в главата, че единствения начин да си решава проблемите е диалогът, дебатът, консенсусът, отстъпчивостта, но заедно с това го призовават да бъде конкуретноспособен, да се бори и побеждава, но да бъде полезен, т.е. да създава принадена стойност и му внушават, че само той и никой друг отговаря за себе си, че всички са егоисти, че животът е гаден и той трябва да бъде гаден, е неизбежно всичко лошо каквото не се случва днес.

 

 

Да преминем към така наречения „преврат” в Турция от 16 юни. Тук ръката и ушите на световния Доминатор, управляващ историческия процес, личат достатъчно ясно.

 

 

Естествено, че турската армия е недоволна от политиката на Ердоган. Тя сто години е възпитавана във вярност към завета на Ататюрк да бъде гарант за светското развитие на Турция и тази гаранция е осветена от Конституцията. Но армията вече е достатъчно отслабена, за да бъде това, което беше. Перспективата да бъде оръдие в гражданска война срещу кюрдите не я блазни, а още по-малко — да се противопоставя на Русия за аватюристичната идея за възстановяване на Османската империя под формата на Нов турски халифат. Армията иска просветска и проевропейска Турция, Турция като модел за съвременната еволюция на ислямските страни.

 

 

Отчаяният опит на група офицери от средния и младши команден състав беше насочен към смяна на властта на авторитарния президент и към връщане към принципите, заложени от основателя на Турската република Кемал Ататюрк.

 

 

Организацията на младите офицери била наречена „Движение за мир в Родината” и нейната програма предвиждала завръщане към светските принципи на живот и управление. За съжаление, офицерската конспирация се оказа напълно изолирана от гражданското общество и самият преврат не получи очакваното народно одобрение.

 

 

И тук е зарито основното геополитическо противоречие на управляемия Глобален проект. Това е една от дълбочинните причини за : (1) преврата да не успее, (2), да бъде възприет като организиран от Ердоган, (3), да възникнат сериозни съмнения за използване на настроенията в армията за реализиране на чужд интерес. И този интерес не може да бъде ничий друг, освен на САЩ. Тези съмнения бяха ясно изрезени от Stratfor,The Independent и френския политолог Алексатдър Де Вал.

 

Какво значи това ?

 

 

САЩ, като световен Доминатор и непосредствен изразител на „волята” на Глобалния проект, не иска да допусне съществуването на планетата на държави или на група държави, способни ефикасно да се противопоставят на глобалния проект. Поради това, негова непосредствена задача е превръщането на Европейския съюз от наднационално образование в „кооператив от махали”. Следователно, такова трябва да бъде и бъдещето на държави като Русия, Китай, Индия. Такова трябва да бъде бъдещето и на всички световни религии, заедно с техните основни носители (държави като Пакистан, Афганистан, Иран, Ирак, Египет).

 

 

Останалите третостепенни и петостепенни държави (като България) трябва да бъдат отслабени до степен да не могат да съществуват самостоятелно.

 

 

Тъй като Русия, Китай и Индия е опасно  да бъдат пряко атакувани, към тях се прилага система от други начини, например, задушаването на Русия чрез геополитическа анаконда. И в това удушаване Турция е нужна, но отслабена достатъчно, за да не бъде сериозен играч на световната историческа сцена.

 

 

Ето един интересен анализ на турския преврат:

 

          «Подготовката на преврат в Турция започва преди намесването на Русия в Сирия. Основните заявители са различни среди в САЩ, които поотделно и заедно споделят решаване на следните задачи :

           1.Принуждаване на Турция към активно участие в сирийския конфликт и като резултат – конфронтиране с Русия.

          2.Отслабване на Турция като подготовка за вариант на сценария «Арабска пролет».

          3.Чрез тотална дестабилизация на Близкия Изток да се породи бежанска вълна, насочена срещу Европа.

          4.По този начин Европа да бъде изтощена и отслабена до степен на невъзможност да бъде глобален играч.

          5.Това да стане началото на пълното разпадане  на ЕС.

         

 

 

Като начало на Ердоган е било предложено да се свали руски самолет, с което да започне конфронтацията с Русия срещу «незабелязване» на турския бизнес с ИГИЛ. Последвало е отприщването на мигрантската вълна към Европа. Едновременно се е провеждала оперативна работа с недоволните от политиката на Ердоган турски военни, които не са приемали своето отстраняване от управлението на страната. Вероятно, заявителите не са набелязвали някакъв конкретен субект, който да смени Ердоган. За тях е било достатъчно възникването на хаос по сирийски или либийски сценарий.

 

 


             Този план е станал известен на руското ръководство и то е решило да го сподели с Ердоган, тъй като не е виждало в изпълнението му никаква изгода за Русия.  Ердоган приема протегнатата ръка и последва неговото извинение за сваления самолет. В Москва пристига делегация на ръководството на турските специални служби и преговорите завършват успешно и за двете страни. Доказателство е фактът, че при завръщането си , турската делегация са се опитали да унищожат още на летището в Истанбул бивши техни колеги от заговорниците По-нататък, подплашените ръководители на преврата започват действия по «бързата процедура», което води до драстични и нелогични постъпки и на края – до неуспех. Съвсем не е случайно нощното изявление на Ердоган на 16 юли, че заговорниците са получавали заповеди от САЩ
».

 

 

Както се вижда, около неуспешния военен преврат в Турция мирише и миризмата е напълно разпознаваема.

 

 

За по-голяма пълнота трябва да добавим и поведението на мнозинството от турския народ в подкрепа на правителството на Ердоган. Това прави картината още по-зловеща. Съдейки по обективно показаното от телевизии и видеоматериали, турците поддържат политиката на Ердоган, поддържат неоосманизма, поддържат превръщането на светска Турция в Халифат, поддържат войната срещу кюрдите и срещу Сирия, симпатизират на ИГИЛ. Затова опитите да се отдели дейността на турската власт от мислите и поведението на народа, не трябва и не бива.

 

 

 

От тук разсъжденията водят непосредствено към турското малцинство у нас – то поддържа ли политиката на Ердоган, поддържа ли неговата власт и целите й ? Как ще реагира то при съществено влошаващи се отношения между България и Турция ? На коя страна ще застане ? Та в България вече има две протурски партии и засилващо се влияние на така наречения «радикален ислям» ? От една ошашавена и зомбирана човешка маса, всичко може да се очаква !

          

 

 

В същото време препоръките от различни страни по света към турските власти са в типичния стил на западната пропаганда за ред, конституционност, толерантност и спазване на демократичните принципи за смяна на властта.(??) Показателно в това отношение е първата реакция на Доналд Туск,  председателят на евросъвета, опита за преврат в Турция да бъде възприет като организиран от Ердоган.

 

 

Туск категорично заяви, че даже при нестабилна ситуация е недопустимо използването на оръжие (??!).

 

 

Може би тук е драмата на превратаджиите – по модела, по които беше извършен опита за преврат, краен успех не може да има (да бяха си наели поне някой тунизиец, като този в Ница). Ето как изглеждат подобни преврати според фантастичния памфлет «Как изгасна Слънцето, или историята на хилядолетната диктаторска страна Огогондия, която просъществува 13 години 5 месеца и 7 дни» :

 

 

«Съвсем спокойно Диктаторът се справи със седем метежа и шест заговора. Три от тях не бяха съвсем истински, но за останалите може да се гарантира – тях президентът сам ги организира». 

 

 

 

Някои български коментатори казват следното :

 

 

Ще се получи ли спирала на реваншизъм или Ердоган ще се вслуша в съветите на световните лидери да се избягва насилието и да се премине към успокояване на обстановката съгласно конституционни правила? Защото тези лидери, от САЩ до Китай и през Медведев (не Путин!), не приеха преврата като начин за решаване на политически кризи и призоваха бързо да се възстанови редът при спазване на всички права и свободи.

 

 

Всички говорят за възстановяване на мира и стабилността, за спазване на човешките права, а Медведев допълва, че «са налице мощни и дълбоки противоречия в турското общество и армия, които са намерили израз в станалите събития».

 

 

 

Редица анализатори подчертават факта, че официалната позиция на Вашингтон се получава часове по-късно от изразена позицията на руския външен министър Лавров, още преди да се е изяснила ситуацията. Лавров е подкрепил «легитимността на правителството, избрано по демократичен път», а Кери е наблегнал на «приемствеността в Турция и нейната цялост». ЕС е на високо ниво с изчакване и реакции в съответствие с демократичните правила”.

         

 

 

Подобен подход напълно съвпада със стратегията на Глобалния  проект, който отхвърля всяко прилагане на сила от народа всобствен интерес, по простата причина, че монополизира силата единствено и само за своя интерес.

 

 

Известно е мнението на Й. Сталин по този въпрос изказано преди 73 години :

 

 

„Аз досега смятах, че демокрацията е власт на народа. Но ето, „другарят” Рузвелт популярно ми разясни, че демокрацията е власт на американския народ” 

         

 

 В тази драма отлично се вписват събитията в Украйна и арменското „въстание на опозицията” от 17.07.2016 г.

 

На тази дата въоръжени хора завземат полицейски участък в район Еребуни (покрайнините на Ереван), вземат заложници и предявяват искане за освобождаване на всички така наричани „политически затворници”, и за оставка на правителството. Извършено е нападение на казармата на полк от патрулно-охранителната служба. Прави впечатление високата военна подготовка на атакуващите, щом започват не със завземането на граждански обекти, а на обекти от военната инфраструктура.

 

 

Как ще свърши тази авантюра е пределно ясно и възниква въпросът, защо е извършен самият инцидент и какво той предвещава.

 

 

Изглежда, че се провокира нестабилност по цялата дъга на „анакондата” и с това се изостря общата картина на нестабилност. Може да се предположи, че планетарния Доминатор играе главните си козове и се стреми към спешно завършване на геополитическата игра на дадения етап, което предвещава нови терористични актове, майдани и „народни въстания”.Всички признаци в политиката водят към такъв извод.

 

Какви могат да бъдат последиците от изложеното за България ?

 

Неутешителни.

 

Българското правителство и държавна власт в днешния си формат и съдържание не са в състояние да осигурят на българите безопасност и задоволително качество на живот в близка перспектива.

 

И дали демокрацията в България ще си остане власт на „американския народ” или ще стане (поне мъничко) и власт на българския народ, зависи изключително от волята и желанието на българския народ.

Проф. Евгений Гиндев

Източник: bgr.news-front.info/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!