Facebook

Проф.Румен Гечев: Мит е повишението на цените след влизането в еврозоната

Проф.Румен Гечев: Мит е повишението на цените след влизането в еврозоната „Мит е повишението на цените след влизането в еврозоната“.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев на форума „България в еврозоната.

Икономическата логика срещу митовете“.

Той обясни, че преглеждайки фактите от страните, приели еврото преди нас, виждаме, че няма нищо притеснително.

„Ако евентуалното приемане на България стане по установената практика – от паричен съвет в еврозоната, както беше с прибалтийските страни, наистина няма да има притеснения за промени в ценовите равнища“, каза още народният представител.

Румен Гечев каза още, че  2-3 години след края на кризата страните от еврозоната са съумели да излязат от кризисното състояние, което е показателно.

„Ние трябва да упълномощим българските политици да искат ясна позиция и отговор от Брюксел, че България ще бъде приета в паричния съвет като другите страни и по правилата, по които те са приети“, категоричен бе проф. Румен Гечев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!