Проф. Румен Гечев: Президентът, ГЕРБ и ДПС провеждат организирана атака срещу БСП и ПП

Проф. Румен Гечев: България е на кръстопът по социално-икономически показатели
Министър Велкова се отметна в полза на ГЕРБ и ДПС

„Коалиционното правителство остави 1.5 млрд. лв. бюджетен излишък. Какви са фактите на служебното правителство, за да твърди, че имаме сериозни проблеми?

Освен това, г-жа Велкова, която от дълги години работи в Министерството на финансите, беше в основата на сметките на Бюджет 2022. Звучи странно един професионалист, който се е подписал под този бюджет, изведнъж да реши, че има проблеми.” Това каза членът на Националния съвет проф. Румен Гечев в предаването „Денят на живо” по Nova News.

Според него служебният министър Велкова изпълнява политическа поръчка  като  в навечерието на изборите тя се отмята от своите професионални позиции и заема позиции в полза на ГЕРБ и ДПС.

„Очевидно е, че президентската институция, ГЕРБ и ДПС провеждат координирана атака срещу „Продължаваме промяната” и БСП”, заяви проф. Гечев.

Той даде пример с оценката на президента Радев, която съвпада с тази на ГЕРБ и ДПС, че има хаос в икономиката на България. „Мнението на Европейската комисия, фактите и данните показват обратното. С изпреварващите социално-икономически мерки, насочени към българските семейства и българския бизнес, ние не позволихме България да изпадне в рецесия. Нещо повече, ние постигнахме рекорден икономически растеж през първите 6 месеца от близо 5%, при положение че повечето европейски държави се движат към рецесия и лазят по дъното с около 1% растеж”, посочи социалистът.

Проф. Румен Гечев припомни позицията на БСП по отношение на енергетиката: „Да не се прекъсват преговорите с „Газпром”, така както направиха 24 от 27 страни членки на ЕС, да се продължат преговорите и да се направи опит за подписването на нов дългосрочен договор. В същото време, БСП е за диверсификация на доставките така, както това е възможно да бъде осъществено.”

„Следващото управление трябва да има кадрите, квалификацията, желанието и опита да посрещнем тежката зима. Въпреки усилията да се попречи на БСП, тъй като очевидно БСП е изключителен дразнител в тези избори, ние сме решени да се мобилизираме и да се представим достойно”, каза в заключение проф. Гечев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!