Путин: „Икономическият ръст няма да се възстанови от само себе си“

Путин: „Икономическият ръст няма да се възстанови от само себе си“

Президентът на Русия Владимир Путин възобнови заседанията на икономическия съвет. В Кремъл се събраха икономическият министър, няколко вицепремиера, лидери на няколко региона, водещи икономисти, председателите на Сметната палата и на Централната банка, помощници и съветници на президента, пише вестник Известия, цитиран от „Фокус“.Задачата на съвета е да се подготвят ориентири за икономическата политика до 2025 г., да се определят основните фактори на икономическия ръст и развитието на социалната сфера.

„Текущата динамика показва, че резервите и ресурсите, които в началото на 2000 г движеха нашата икономика напред , не работят както преди. И както не веднъж сам съм казвал, държа да подчертая, че икономическият ръст няма да се възстанови сам по себе си. Ако не намерим нови източници на ръст, то динамиката на брутния вътрешен продукт ще се намира някъде около нулата. Тогава възможностите ни в социалната сфера, в областта на националната отбрана и сигурност, в решаването на другите задачи ще бъдат значително по-малки от това, което ни е нужно за развитието на страната, за движението напред“, каза президентът.

Икономическият съвет ще работи година и половина. Планират се както заседания с участието на президента, така и организирани срещи с работни групи.

Източник: blitz.bg/
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!