Facebook

Путин награди посмъртно Карлов със званието „Герой на Русия“

Путин награди посмъртно Карлов със званието "Герой на Русия" Президентът на Русия Владимир Путин е удостоил загиналия в Турция руски посланик Андрей Карлов със званието „Герой на Русия“, предава ТАСС.

„За проявената доблест и мъжество на поста на извънреден и пълномощен посланик на Русия в Турция, за големия принос при реализирането на външнополитическия курс на Руската федерация Андрей Генадиевич Карлов е награден със званието „Герой на Руската федерация“ (посмъртно)“, се отбеляза в указа, подписан от държавния глава.

На 20 декември българи и сирийци се събраха пред посолството на Русия в България, за да почетат паметта на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, за да изразят съболезнования към целия руски народ и за да осъдят тероризма, предава News Front, цитиран от „Фокус“.

„Това е трагедия за целия свят и ние всички трябва да подкрепим Русия, която води битка срещу тероризма, защитавайки всички нас. Ужасното убийство на Андрей Карлов е поредната невинна руска жертва… ние изразяваме съболезнования към руския народ, молим се за мир, Русия не е сама“, отбеляза един от участниците в акцията.

До сградата на руското посолство в България събралите се поставиха флаговете на Русия, България и Сирия, оставиха цветя и запалиха свещи.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!