Facebook

Путин: Няма, не е имало и няма да има сила, която да пороби руския народ! (НА ЖИВО)

Путин: Няма, не е имало и няма да има сила, която да пороби руския народ! Президентът на Русия и Върховен главнокомандващ на руските ВС Владимир Путин поздрави своите сънародници със 72-та годишнина от Денят на победата във Великата отечествена война и обяви минута мълчание.

По думите на руския президент, днешният празник е величие, което е определено от самия народ. „Триумфалната победа завинаги ще остане в историята на човечеството като победа над варварството”, каза Путин.

Той отбеляза, че нацистите не са единствените, които са се опитали да превземат Русия:

„Няма, не е имало и няма да има сила, която да покори нашия народ”, каза руският президент.

Трагедията на Втората световна война не бе предотвратена заради разединените народи. Свободата на Европа и дългоочаквания мир на планетата бяха извоювани именно от нашите дядовци и прадядовци, каза руският президент.

„Всичките те със смелост и търпение преминаха през немислимите изпитания на Втората световна война… мръзнаха в окопите, потъваха, прикриваха своите фронтови другари, те влизаха в бой, знаейки, че той може да е последен за тях, загиваха, така и неразбрали за победата, но те направиха всичко за нея, което можаха”, каза още руският държавен глава.

Въоръжените сили на Русия са готови да отразят всяка една заплаха, подчерта Путин. Той отбеляза, че за борбата с тероризма е необходима консолидацията на цялата международна общност.
Източник: epicenter.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!