Facebook

Путин призова да се създаде голямо Евразийско партньорство

Путин призова да се създаде голямо Евразийско партньорство

Русия и други държави от Евразийския икономически съюз са за създаването на голямо Евразийско партньорство с участието на Китай, Индия, Пакистан, Иран, страните от ОНД и редица други държави.

Това заяви в петък (17 юни) руският президент Владимир Путин на пленарно заседание в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург, предаде ТАСС.

„С нашите партньори смятаме, че Евразийският икономически съюз може да стане един от центровете за формиране на по-широк интеграционен контур“, каза Путин, като отбеляза, че този въпрос се е обсъждал на срещата на ръководителите на Евразийския икономически съюз (Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Киргизстан) в края на май в Астана.

„Предлагаме да помислим за създаването на голямо Евразийско партньорство с участието на Евразийския икономически съюз, както и на страните, с които вече имаме тесни отношения – Китай, Индия, Пакистан, Иран и разбира се имам предвид нашите партньори от ОНД и други държави и обединения, които проявяват интерес“, каза Путин.

Говорейки за интеграцията в рамките на Евразийския икономически съюз, Путин припомни, че до 2025 г. в рамките на обединението „ще бъде създаден единен пазар на енергетика и въглеводороди, финансови пазари“. Според руския държавен глава съюзът може да се превърне в един от центровете за широк интеграционен контур и да привлече нови партньори за решаването на технологични задачи.
Източник: bg.rbth.com/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!