Путин с разтърсващо обръщение към Европа: Континент, който не може да защити децата си, няма бъдеще!

Путин с разтърсващо обръщение към Европа: Континент, който не може да защити децата си, няма бъдеще!
Руският президент коментира мигрантската криза в Европа, осъждайки европейската неспособност при справянето с проблема с бежанците, и каза, че случаят с изнасиленото от бежанец дете в Австрия доказва „унищожаването на националните ценности”.

До момента руският президент предпочиташе да мълчи относно мигрантската криза в Европа, но сега изрази скептицизъм към преодоляването на проблема и заяви, че континент, „който не може да защити децата си, няма бъдеще”, пише в. „Дейли Мейл“.Той направи тези коментари на фона на ужасен случай на изнасилване, станал в Австрия. Там по-рано тази седмица бежанец от Ирак, обвинен в изнасилването на 10-годишно момченце в плувен басейн във Виена, бе признат за невинен. Първоначално той бе осъден за престъплението, но на втора инстанция съдът реши да отмени присъдата, защото иракчанинът не бил разбрал, че детето казвало не.

В хода на делото 20-годишният мигрант Амир заявил, че ставало въпрос за „сексуален извънреден случай”, защото той не бил правил секс четири месеца подред. През идната година се очаква да започне втори процес срещу иракчанина, като вероятно нападателят ще остане в ареста до началото му.

Говорейки на пресконференция тази седмица, Путин разкритикува политиката спрямо мигрантите на Европа, позовавайки се на случая, в който жертвата се оказа дете на сръбско семейство, живеещо в Австрия. „В европейска страна дете е изнасилено от мигрант, съдът обаче пуска насилника. Не ми го побира главата, какво са си мислили те там. Дори не мога да си го обясня – това да не е някакво чувство за вина пред мигрантите? Какво става? Не е ясно”, каза Путин.

Руският президент подчерта, че въпросният случай подчертава „размиването на традиционните национални ценности” и добави, че „общество, което не може да зашит децата си, няма бъдеще”.

Това не е първият път, в който Русия критикува начина, по който ЕС се справя с мигрантската криза. През март Константин Ромодановски, шеф на руската служба за миграцията, обвини европейските лидери в игнориране на културните различия, довели до хаоса из целия континент.

По думите му, мултикултурализма се е провалил, защото Европа така и не е успяла да формира стратегия за интегриране на бежанците в западното общество. „ЕК остави на страните-членки сами да решават как те искат да се отнасят към бежанците, въпреки факта, че политиките им и възможностите им се различават драстично”, каза още той.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!