Румен Радев – БГ политик на годината! Събитието – „неочакваният избор“ в лицето на Брекзит и Тръмп!

Радев – БГ политик на годината! Събитието – „неочакваният избор“ в лицето на Брекзит и Тръмп!
Новоизбраният президент Румен Радев е политикът на 2016-та година в традиционната класация на Дарик радио.

Заради смелото си решение да влезе в политиката и категоричната победа на президентските избори Румен Радев спечели сред 23 номинирани политици.
Дарик радио посочва за Политик на годината хора, които значително са повлияли на политиката и историята в годината.
На същия принцип e посочено и Събитието на 2016-та, това е „Неочакваният избор“ какъвто направиха гражданите на Великобритания с Брекзита и на САЩ с избора на Доналд Тръмп за президент.

И ОЩЕ:

Имам готовност да формирам служебен кабинет и да посоча премиер, заяви в предаването „Годината“ на Дарик избраният за президент на България Румен Радев. По негови думи парламентарни избори трябва да се проведат възможно по-бързо и по нов изборен закон, за какъвто настояват гражданите чрез участието си в референдума тази година. „Въпросът е дали ще успее парламентът да го подготви, защото той трябва да бъде и качествен. Ако не бъде добър, ще заложи много мини в работата на следващото Народно събрание“, коментира Радев. Според новоизбрания президент парламентарните избори трябва да се проведат най-късно в края на март или началото на април.

Политик на 2016 г. е Румен Радев

На въпрос защо човек извън политиката успя да стане президент, Румен Радев отговори, че е резултат на разрива, който е настъпил между управляващите елити и обществеността. „Ето това е истинската причина – политиците започнаха да правят политика заради самата политика, а хората очакват тя да решава техните нужди и проблеми, да се занимава с очакванията им“, посочи новоизбраният държавен глава.

Според него референдумът е наказал високомерието на политиците. „Те не очакваха хората да имат толкова силно изразено желание да видят във властта личности, хора с физиономия, с ясни ангажименти, а не неизвестни лица, прикриващи се зад паравана на партийния лист“, добави Румен Радев.

Той подчерта, че трябва да има мажоритарен вот, но е необходимо той да се въведе по разумен начин, отчитайки се всички рискове. Радев посочи, че е необходимо да се проучи опитът на останалите страни в Европейския съюз и да се избере най-добрият за България вариант. „Не са малки рисковете, свързани с мажоритарната система. Тя може и да изкриви вота на хората. Например, получавайки 40% от гласовете, вземаш 80 на сто от местата в парламента. Най- вероятно ще има много хора, които ще гласуват за малки партии, но няма да получат представители в Народното събрание. Има риск именно малките формации да отпаднат от политическата игра, а е възможно дори самите лидери на партиите да не успеят да влязат в парламента“, обясни новоизбраният президент.

ОТ ФОРУМА:

Тази новина е накарала Нарциса от Банкя да се замисли за самоубийство. Надявам се, че най-накрая му е светнало, че е обикновена мутра и никога няма да бъде нещо повече.

А дано извади България от НАТО та да могат зелените човечета по-лесно да организират референдум за влизане в Русия.
И за излизане от ЕС, та да може Толстой по-евтино да купи останалите неруски 70% от България…
Източник: Дарик радио

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!