Facebook

Русия влезе в списъка на най-привлекателните за инвестиции държави

 Русия влезе в списъка на най-привлекателните за инвестиции държави През 2017 година Русия е включена в списъка на най-популярните развиващи се пазари сред инвеститорите, съобщава Bloomberg в понеделник (2 януари).

„Руската рубла е основният залог за инвеститорите, които изкупуват валута от държави с ниска основна лихва и купуват високодоходни ценни книжа“, отбелязва агенцията, цитирана от РИА „Новости“.

По оценки на швейцарската банка UBS Group AG, възвръщаемостта на инвестициите в рубли според стратегията carry trade през 2017 г. ще възлиза на 26%, което е най-добрият резултат сред пазарите в Европа, Близкия Изток и Африка.

В списъка влизат също ЮАР, Мексико, Бразилия, Чили, Индия и Индонезия. Анализаторите отбелязват, че във всички изброени страни се наблюдава подобряване на политическия климат.

Освен това активите на тези пазари се влияят по-малко от външни шокове, предизвикани от повишаване на лихвения процент на Федералния резерв на САЩ и от рисковете, свързани с изявленията на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп.
Източник: svetoven.pogled.info

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!