Русия е готова да приеме лидерите на Израел и Палестина за мирни преговори

Русия е готова да приеме лидерите на Израел и Палестина за мирни преговори
Русия потвърждава готовността си да приеме лидерите на Израел и Палестина за провеждането на преговори за уреждане на конфликта между тях.

Това заяви в петък (13 януали) министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров на среща с генералния секретар на Организацията за освобождение на Палестина Саиб Арикат, предава TACC.

„Още през септември миналата година бяхме готови да приемем в Москва лидерите на Израел и Палестина, готови сме и сега, стига те да потвърдят готовността си“, каза Лавров. Той допълни, че необходимостта от преговори между двете враждуващи страни „отдавна е назряла“.

Руският външен министър отбеляза важността от възстановяването на палестинското единство за напредъка на мирния процес. „Готови сме да окажем необходимата организационна подкрепа за срещата на представителите на палестинските движения, която се провежда в базата на Института по Източнознание към РАН“, посочи Лавров.
Източник: bg.rbth.com

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!