Facebook

Русия обвини САЩ за гибелта на стотици мирни граждани и много деца в Сирия при бомбардировките на Манбидж

Русия обвини САЩ за гибелта на стотици мирни граждани и много деца в Сирия при бомбардировките на Манбидж

Официалният представител на външното министерство на Русия Мария Захарова публикува днес данни за военната операция на американската коалиция в района на сирийския град Манбидж.

От 19 юли досега самолети на САЩ и техни съюзници са нанесли по градските квартали повече от 90 авиоудара.В резултат на атаките са загинали стотици и са били ранени хиляди мирни граждани.

И тази равносметка е само по първоначални данни. А на 28 юли по сметки на Захарова след бомбардировка на населения пункт Ал Гандур са загинали 28 души. Сред тях има и 7 деца, а 100 човека са били ранени, съобщи life.ru.

Последствията от бомбардировката потресли дори представителите на „умерената опозиция”. Видео, в това число и кадри с гибелта на деца, е невъзможно да се гледа.

Ако нашите западни колеги, в това число и тези от Вашингтон, отново направят вчиско възможно, за да не забележат тези факти, то всякакви разговори за „спиране на кръвопролитията в Сирия” ще бъдат нелепи, написа на своята страница във Фейсбук Мария Захарова.

Представителят на външното министерство на Русия изрази надежда, че западните медии масово ще намерят сили да напишат за престъпленията на „умерената опозиция” и за източниците на нейното финансиране.
Източник: blitz.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!