Facebook

Руски дипломат: РФ и САЩ са естествени партньори в борбата с тероризма

Руски дипломат: РФ и САЩ са естествени партньори в борбата с тероризма Русия и Съединените щати са естествени партньори в борбата с тероризма, заяви в интервю за в. „Известия“ руският зам.-министър на външните работи Олег Сиромолотов, цитиран от ТАСС в понеделник (13 февруари).

„Да развиваме и укрепваме това партньорство е в интерес и на двете ни страни. Разчитаме през управлението на новата администрация да стигнем до по-плодотворен диалог с Вашингтон по това направление“, каза Сиромолотов в интервюто за „Известия“.

„Надяваме се, че с идването на Доналд Тръмп на власт в САЩ подходите на Запада към антитерора ще се променят и там най-сетне ще осъзнаят, че борбата с тероризма трябва да се води без „двойни стандарти“ и „скрит дневен ред“, а междудържавното сътрудничество трябва да се гради с участието на законното правителство на страната, на чиято територия се провежда антитерористичната операция“, отбелязва руският дипломат.

Той признава, че „ще са необходими доста усилия, за да осигурим насрещно движение“.

По думите на руския зам.-министър светът днес има нужда от широка коалиция за борба с международния тероризъм, която да се ръководи в дейността си от устава на ООН, нормите на международното право и решенията на Съвета за сигурност на ООН.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!