Руското военно министерство излезе с важно уточнение

Руското военно министерство излезе с важно уточнение
Действащите в ЕС ограничения за доставки на горива в Сирия не се отнасят за авиогрупите на Военно-космическите сили на Русия в тази страна.

Това каза говорителят на Министерство на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков, коментирайки информацията на агенция Reuters за нарушения на руски танкери, доставящи гориво за руските самолети в Сирия, в нарушение на санкциите на Европейския съюз, предаде ТАСС.

„Действащите вътре в ЕС интриги, ограничения и „санкции“ за доставки на горива в Сирия, меко казано, не касаят авиогрупите на ВКС на Русия. Искам да напомня на британските журналисти, че Русия е една от водещите нефтопреработващи държави в света.

Затова никакъв дефицит на гориво за авиацията на ВКС, още повече когато става дума за борба с международния тероризъм, при нас няма и дори не се предвижда“, се казва в изявлението му, цитирано от Фокус.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!