Facebook

Скрипал Воскресе!

Скрипал Воскресе!


Скрипал Воскресе!

С това нестандартно приветствие се обърна българският журналист Борис Анзов от „Медиа Мост България“ и Булпресс към говорителката на руското външно министерство Мария Захарова от вчерашния брифинг на 12.04.2018 г. в Москва, който започна с голямо закъснение на руската говорителка Мария Владимировна Захарова. „Шегата Ви е не уместна“.
Въпрос:
Ако съдим по изявленията на Доналд Тръмп в Туитър, не мислите ли, че той не владее ситуацията?
Отговор:
Аз лично сама си задавам този въпрос.
Доколкото изобщо по принцип лидерите на различни страни, глави на външно политически ведомства, като например различни страни от северноатлантическия Алианс разполагат с реална информация в ръцете си? Въпросът, разбира се, не е към нас, а към тях. Колко от тази информация достига до „върха“, до колко наистина има възможност да оперират с реални данни „на земята“, а не на доклади.


Спомняте ли си, когато Т. Май е направила декларация.
Ние през цялото време питахме, на базата на каква информация е направена. На нас ни казаха, че това е доклад на специалните служби.

След това се оказа, че той не е напълно достоверен, защото няма потвърждение от страна на Портон-Даун, защото такава озвучена теория не е имало. Така или иначе, това е един от примерите за това, че Премиер-министърът на Великобритания оперира с информация, която само след няколко седмици бе отхвърлена от самите британски структури, по-специално, лабораторията на Портон-Даун.

Точно по същия начин са изявленията и на Борис Джонсън. Това е много добър въпрос, и той точно не е за мен, но за разсъждение. Въпрос: Русия в продължение на седем години се бори с международния тероризъм в Сирия. Имаше опити да се раздели опозицията от бунтовници. Защо сега отново се получава ескалация?

Имаше опит за мирно уреждане на Конгреса на сирийския национален диалог в Сочи. Отговор: Един от вариантите се състои в това, че именно перспективата за реален мирен процес „на земята“, и, съответно, безперспективност на по-нататъшно насърчаване на силов сценарий също е причина за такива отчаяни опити да се използват провокативни изявления за химическа атака на силен натиск.
За Булпресс от Москва, Русия Борис Анзов 12.04.18

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!