Facebook

Словашкият външен министър алармира: Две държави на Балканите са пред разпад, а три – в дълбока криза

Словашкият външен министър алармира: Две държави на Балканите са пред разпад, а три – в дълбока криза Балканите са в дневния ред на Брюксел.

В рамките на среща на Съвета на ЕС, проведена в понеделник, ситуацията в страните от региона бе оценена като „напрегната“.

Словашкият външен министър Мирослав Лайчак алармира за ситуацията на Балканския полуостров с остра реторика, пише македонското електронно издание „Фокус“.

„Европейският съюз става все по-несериозен събеседник, когато става дума за разширяването. Ние излязохме от Западните Балкани и с думи, и с дела, и сега виждаме, какви са последиците от това – имаме две държави, които са пред разпад и три, които са в дълбока политическа криза.

И причината е, че ЕС не изпълни лидерската роля, като страна в диалога, която трябва да даде перспектива на тези държави“, подчерта Лайчак.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!