Станислав Владимиров: Страхът е водещ в работата на кметовете

Станислав Владимиров: Страхът е водещ в работата на кметовете
„Страхът е водещ в работата на кметовете, особено на тези в малките населени места.

Там в голяма степен  липсва ресурс, с който да решават проблемите на хората. С постановления на МС, близо половин милиард лева са дадени на общини на ГЕРБ. Стотина милиона на общини, управлявани от ДПС и една много малка част на такива, водени от БСП. Това е субективно разпределение на огромна част на парите, събрани от данъците на всички нас“.

Това заяви пред БСТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров. Той добави, че градоначалниците на левицата са притискани от всички държавни служби.

„ГЕРБ много умело консумират властта, но не за да развиват страната, а да притискат и мачкат, за да има страх. Това им дава гаранция, че може да управляват по-дълго“, каза Владимиров.

Той допълни, че управляващите и по места бягат от дебат по основните проблеми на регионите.

„Тъй като целият административен капацитет на държавата е концентриран в столицата, това дава негативно отражение върху останалата част на страната.  Преди години България беше доста по-добре балансирана. Проблемите в Перник – моя избирателен район, са огромни. Градът не се развива така добре, като в близкото минало.

Той даваше една значителна част от БВП на страната. Други, близки до София региони, се развиват значително по-добре. Това в голяма степен се дължи на липсата на активност на пернишката общинска администрация и кметския екип за  привличане на инвестиции от столицата“, каза Владимиров.

Той беше категоричен, че Перник има много по-добър потенциал. Според народния представител, в миньорския град вече почти няма здравеопазване – липса на кадри, а болниците са в изключително лошо състояние, с огромни дългове.

Според Станислав Владимиров, през последните години Румъния, с която преди вървяхме в пакет, ни изпреварва в икономическо отношение. Даже в момента северната ни съседка е рекордьор по икономически растеж в Източна Европа. „Тя увеличи чувствително доходите на гражданите си. МРЗ за хора без висше образование е 870 лв. от тази година.

Властта в Румъния осъзна, че ако не повиши рязко възнагражденията, трудно ще задържи кадрите си. Ние сме на дъно на преките чуждестранни инвестиции. От БСП сме предложили добри мерки в НС, за ускорено икономическо развитие на България.

Приказките на премиера Бойко Борисов, че по доходи гоним страни, като Гърция и тези от Вишеградската четворка, не са верни“, отсече Владимиров.

Народният представител обясни, че Народното събрание не се занимава със съществените проблеми на хората.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!