Стефан Данаилов: Ако БСП не изпълни предизборните си обещания, аз първи ще поискам обяснения

Стефан Данаилов: Ако БСП не изпълни предизборните си обещания, аз първи ще поискам обяснения
Веселин Марешки може да задвижи двигателя на ГЕРБ, за нашия – благодаря. Ще е ужасно ако влезем в спирала на непрекъснати избори
. Такъв коментар даде Стефан Данаилов по повод наближаващите предсрочни избори пред БТВ.

Стефан Данаилов посочи, че всички, които обещават сега, трябва да се замислят за националния ни интерес и да се вземе решение за управление, а не гол компромис. Той коментира, че не харесва тона в момента, но за съжаление това ще бъде цялата кампания.

Много хубав ще е предизборният клип на БСП – със самолет. Няма да го кара Радев. Той е в общ план“, разкри Стефан Данаилов. Той уточни, че не е приятел на Румен Радев, а само го уважава. „Много хора мислят, че сме нон стоп заедно, но не е така. Звънят ми за работа да ги уреждам, но аз им казвам, че нямам контакти“, уточни Данаилов. Той нарече служебните министри „веселяци“.

“ Нека да минат изборите, тогава ще видим с кого ще работим. Ще трябва да се стигне до някакво решение с тези, които милеят за България“, каза Стефан Данаилов в отговор на въпрос с кого БСП ще се коалира след изборите, ако ги спечели.

„Вчера и оня ден не бях добре от това, което се случваше в реденето на листите. Аз бях решил да се откажа. Във Варна отидох, за да помогна на партийните функционери. Първото нещо, което попитах: Ей хора, обещаваме това, това и това. Имаме ли пари да го направим? Не можем да не си спазим обещанията. Сега виждам откъде постепенно ще се вземат необходимите средства“, призна Стефан Данаилов.

Той отишъл във Варна, защото обичал този град. „Казах им: „Ако искате да спечелим изборите, спрете да се боричкате един друг. И ето, председателят на варненската структура Борислав Гуцанов се оттегли от второто място в листата. Защо не децата на наши другари да не се включат в партийните листи? Това е много добре. Защото много от децата на наши другари отидоха в други партии“, поясни Стефан Данаилов.

В деня, в който почитаме гибелта на Васил Левски Данаилов коментира, че портретът на Апостола е разположен в много кабинети. „Не съм сигурен, че тези които стоят пред него, когато влязат, си казват нещо за чиста и свята Република, сядат и почват да работят. Това е отговорно портретът да е там, а ти да не го усещаш. Знам, че много българи живеят с мисълта за Левски, но има и доста българи, при които ако няма специална дата не се сещат за Левски”, посочи той.

По повод предизборните обещания той посочи, че е имало моменти, когато е обещавал сериозни неща, които после не са случили. „Например в една кампания бях издигнат в Плевен и Пловдив. В Плевен беше много хубава кампания по села и градчета. Но говорих това, което ме убеждаваха документите на моята партия – че ще строим АЕЦ. Това е чувствителна тема за ония регион. Че ще въвеждаме подоходен данък – бедните искат да взимат пари от по-богатите, и за военното училище.

За съжаление в този период заболяването ми започна, но виждам, че всичко, което говорихме почна да изчезва и се оказа, че нещо, което пропагандирах не се случи. Но сега първото нещо което попитах беше, че обещаваме много неща, в сферата на икономиката, образованието, но имаме ли пари да го направим това. Всичко е изчислено на база БВП, който се очаква да има България в тази година”, сподели Данаилов.

Той е категоричен, че ако не изпълнят обещанията си, той първи ще излезе да иска обяснение. „Ако не го направим аз ще бъда първият. От това, което виждам се знае откъде ще се вземат тези средства”, уточни той и допълни, че за него най-важно е да се увеличат парите за култура.

„Не вярвам политиката да ме е разболяла, никога не съм се вживявал. Но съм преживял много страстни моменти, много енергия съм хвърлил, работих, пътувах. Може би други стресови ситуации от лично естество, не партийни дела”, посочи още актьорът и депутат от БСП.

Данаилов ще води листата на левицата във Варна. Той посочи, че възраждането на града му е по-мило. „Там има проблем между областта и градското ръководство. И нещата се оправиха с това, че председателя на градската партийна организация Борислав Гуцанов оттегли кандидатурата си в листата. Прави му чест, обясни той.

Хората искат нови лица, категоричен е Данаилов и посочи, че е хубаво децата ни да прегърнат лявата идея.

По повод новият клип на БСП той коментира, че ще има самолет. Оказва се обаче, че има отлив на желаещи да се снимат в масовката в предизборните видеа. Според него това се дължи на страх.

На въпрос какво е общото между театъра и политиката Данаилов коментира, че и в двете има викане, пляскане, освиркване и задкулисие.
Източник: epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!