Таско Ерменков: Ако патриотите са последователни, не би трябвало да се отричат от идеята за уседналостта

Таско Ерменков: Ако патриотите са последователни, не би трябвало да се отричат от идеята за уседналостта
Таско Ерменков: Смятам, че служебното правителство в момента си прави законопроекти, които най-вероятно отговарят на някакви негови виждания за развитието на държавата.

Така коментира въпроса със закона за уседналостта Таско Ерменков от „БСП за България“.

„Когато за първи път променяхме изборното законодателство при управлението на ГЕРБ, патриотите бяха тези, които предложиха да се гласува само в консулствата и посолствата на България зад граница и ние ги подкрепихме в това тяхно начинание.

Предполагам, че ако те са последователни в своята политика, не би трябвало да се отричат от тази идея“, заяви Ерменков.

Едно от обвиненията, които от ГЕРБ отправят към Столетницата, е свързано с отмяната на „Постановление 208“ за бежанците. Според Ерменков обаче то е било отменено с основание:

„Президентът Радев в предизборната си кампания, а и ние като парламентарна група в 43-то НС бяхме рязко против начина, по който беше третиран въпроса с бежанците в „Постановление 208″.

Не става въпрос да откажеш на бежанеца възможност да бъде интегриран в България, но говорим за истински бежанец. А в това постановление няма никакви критерии“.
Източник: bgonair.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!