Таско Ерменков: Борбата със сивата икономика е контрол, не ограничаване на плащанията в брой

Таско Ерменков: Борбата със сивата икономика не е с ограничаване на  плащанията в брой, а с контрола, който съответните институции правят върху това дали се издават съответните документи – касови бележки и фактури

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Таско Ерменков от парламентарната трибуна. Според него предложението на ГЕРБ за ограничаване на прага на кешови плащания е направено с надеждата народните представители да не го приемат. „За някои това предложение звучи красиво, но сте наясно, че е неправилно“, коментира той.

Георги Гьоков: Всеки глас против предложението на ГЕРБ, е разумен глас в подкрепа на нормално мислещия човек

„Всеки глас против предложението на ГЕРБ е разумен глас в подкрепа на нормално мислещия човек“, допълни депутатът от левицата Георги Гьоков. Той призова управляващите да не внушават, че който гласува против, е за сивата икономика. „Лично аз ще гласувам за това предложение, ако намалявайки прага на плащането в брой, ще даде възможност да се увеличат пенсиите чрез преизчисляване“, каза още Гьоков.

Филип Попов: С ограничаването на плащането в брой, ще се стимулира сивата икономика

„Разходи от бюджета се правят, когато има приходи. А приходи има, когато има икономика. Това няма да се постигне с драконовите мерки, които предлагате“, каза народният представител Филип Попов.

Според него с предложението на ГЕРБ ще се стимулира сивата икономика, защото това е удар срещу по-малките фирми. „Те си плащат данъците и осигуровките. Какво се промени от Нова година до сега, когато г-н Горанов ни убеждаваше за 10 000 лв. праг“- попита Попов.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!