Facebook

Таско Ерменков, БСП: Лявото обединение е шанс за България

Таско Ерменков разкри горещи подробности за инфарктния пленум на БСП Ако хората се вслушат в разума, БСП има всички шансове да спечелят изборите

„Лявото обединение е шанс за България. Виждате, че да спечелите едни избори или да си на второ място не е достатъчно, за да проявиш национално отговорна позиция и да поемеш управлението на държавата.

В тази връзка смятам, че едно обединение в ляво, на каквото в момента сме свидетели и се надявам то да продължи да се разширява, е шанс за България, за хората, които едвам свързват двата края. Най-логичното управление в една държава, която е на последно място по доходи в ЕС, на първо място по бедност, в която ножицата между бедни и богати е най-голяма, е лявото управление, което е социално и с мисъл за тези трудови хора.“

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Таско Ерменков в ефира на БНТ като допълни, че подобно обединение ще даде шанс на българите да достигнат онези европейски нива на благосъстояние, към които се стремят и са се надявали да стигнат през 2007г.

В предаването “Денят започва с Г.Любенов“ социалистът бе категоричен, че Българската социалистическа партия е единствената партия, която поддържа политиките си и това, което е заявила в предизборната си кампания, го провежда и като практика в своята парламентарна дейност. „За съжаление обаче до голяма степен в обществото са объркани понятията “статукво“ и “системност“ и смятам, че с жонглирането с тези фрази до голяма степен се влияе и на изборния резултат.“

„Присъствието в парламент, който не може да решава проблемите на България, който беше превърнат в “гумен печат“ в по-миналия парламент, наистина създава негативите и на всички, които сме вътре в него“, каза още той.

По думите му левицата се бори за първо място на предстоящите избори и това е естествен ход на една предизборна кампания.

„Нищо тайно не е правено, правени са опити за преодоляване на различия, които през годините са се наслоявали. С това ляво обединение, с този фронт, който отваряме, искаме да убедим българите, че България има възможност за по-добро управление, по-организирано, по-социално, с участие на държавата във всичките сфери на икономически и политически живот“, заяви социалистът като допълни, че ако хората се вслушат в разума, БСП има всички шансове да спечелят изборите.

Той уточни, че разговори са водени и с Мая Манолова, но тя не е изявила желание да се присъедини. „Вратата е отворена и всеки, който смята, че България има нужда от ляво управление, е добре дошъл в това обединение“, каза още социалистът.

„Ние искаме в държавата хората да живеят равнопоставено, да няма “калинки“, да няма политически назначения, всеки да получава според труда си, който влага, свръхпечалбата да не се краде, а да влиза в бюджета, НАП да си върши работата, а не 10 млрд. да са опростени.“ Така Таско Ерменков описа част от акцентите на левицата, която иска държавата да застане на своето място и да бъде с грижа към хората.

Таско Ерменков обясни, че намесването на името му с Жан Виденов е най-вероятно техническа грешка.

„Надявам се, че платформата “Социализъм 21 век“ е идейна платформа, която има амбицията да формулира онези предизвикателства пред социализма в 21-век, които една социалистическа партия трябва да решава“, сподели социалистът.

Аферата с подслушването Таско Ерменков коментира така: „Не изключвам да съм бил подслушван, но нямам притеснения от разговорите, които съм водил, защото всичките са били в интерес на България. Това е поредно доказателство как се е управлявала държавата. Аз съм убеден, че това подслушване е било и преди предизборната кампания. Темата с подслушването е елемент от полицейската държава, от авторитарната държава, от начина, по който Борисов управляваше държавата и от начина, който ние искаме да променим.“

На въпроса участва ли БСП в служебното правителство повече от Янаки Стоилов, социалистът отговори: „Поканата е лична и това, че те са експерти в своята област е водещото, а това, че са членове на БСП е просто един от елементите, че левицата има високо признати експерти, които могат да участват и в служебното правителство“, обясни той като допълни, че те в никакъв случай не ангажират партията като политически елемент от държавното устройство в това управление.

На финала Таско Ерменков припомни, че на 25-и май левицата ще има Национален съвет, на който трябва да бъдат определени водачите на листите. „В момента текат нашите общински и районни конференции, в които се правят номинациите за народни представители“, заключи той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!