Теодора Халачева към вътрешния министър: Време е от констатиране на проблемите да се мине към реални действия

Теодора Халачева към вътрешния министър: Време е от констатиране на проблемите да се мине към реални действия
С какви мерки МВР се бори срещу разпространението на т.нар. „дизайнерската дрога”, попитаха министър  Маринов на петъчния парламентарен контрол народните представители от „БСП за България” Теодора Халачева, Михаил Христов и Красимир Янков. Халачева обоснова въпроса с изключително тревожната тенденция сред подрастващите за лесен достъп и употреба на психоактивни вещества.

Вътрешният министър призна, че снабдяването с такъв тип наркотици става чрез интернет, с доставка чрез куриерски услуги и други легални начини.

По думите му родният пазар на „дизайнерска дрога” следва тенденциите на европейския.

Той обясни, че една част от психоактивните медикаменти се произвеждат от азиатски фармацевтични компании и се предлагат под „формата на билка, чай, соли за вана, смес от екзотични аромати”.

Специална програма за превенция, лекции и информационни мероприятия, специализирани операции на органите са средствата за борба, докладва министър Маринов.

В реплика депутатът Михаил Христов попита дали ще бъде разширен списъка със забранени наркотични вещества, за да се спре свободната търговия.

„Проблемът с „дизайнерската дрога” е, че изпреварва законодателството”, призна вътрешният министър, чиято работата е да гарантира сигурността на населението, включително като пази децата от наркодилърите.

„Отговорност на министър Маринов и на МВР е българските родители да бъдат уверени, че децата им са защитени. Време е от констатиране на проблемите да се мине към реални действия!”, коментира Халачева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!