Facebook

Тръмп: След Brexit и други страни може да напуснат ЕС

Тръмп: След Brexit и други страни може да напуснат ЕС След излизането на Великобритания от Европейския съюз може други страни да последват нейния пример. Това каза в интервю за гермамнския вестник Bild и британския вестник Times новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп.

„Британците са гласували за излизане от ЕС, защото са искали своя идентичност. Според мен нямаше да се стигне дотам, ако Великобритания не беше принудена да приеме толкова много бежанци.

Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци… мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това мюсюлманско нашествие.“

Изявлението на новоизбрания президент, че подкрепя разпадането на ЕС след Brexit, идва само ден след като американският посланик в EС Антъни Гарднър съобщи, че хора от администрацията на Тръмп са питали висши еврократи кои ще са следващите страни-членки, които ще напуснат съюза.

Дипломатът остро разкритикува позицията на Доналд Тръмп относно Brexit с думите, че е лунатизъм да се подкрепя разпадането на Европа.
Източник: epicenter.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!