Facebook

Фарадж: Не дразнете руската мечка!

Фарадж: Не дразнете руската мечка! В интервю за литовската версия на Delfi бившият лидер на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж заяви, че по време на кризата в Украйна европейските политици съзнателно са провокирали Русия, предаде РИА „Новости“ в четвъртък (12 януари).

„Аз винаги съм казвал, че ние не трябва съзнателно да провокираме Русия. Ако дразниш руската мечка, в края на краищата тя ще реагира. Мисля, че отчасти това и направихме в Украйна и то не беше разумно“, заяви Фарадж.

По думите му провокация от страна на Запада е било раздаването на европейски знамена по време на майдана в Киев.

Фарадж отрече, че демонстрациите са били организирани от Европа, но заяви, че европейските страни имат свои интереси в Украйна.

„В края на краищата при нас има такива хора, като Дейвид Камерън, който десет пъти повтори на Украйна: „Вие трябва да се присъедините към ЕС и да станете членове на НАТО. Аз мисля, че Украйна може сама да реши как да постъпва, но да ѝ се казва, че може да се присъедини към политически и военни алианси е много неразумно от геополитическа гледна точка“, поясни Фарадж.

Евродепутатът подкрепи инициативата на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп за изглаждане на отношенията с Владимир Путин. Според него Тръмп е най-подходящ за тази роля, пише RT.

„Има само един човек, който е готов да сложи край на тази безизходица, и този човек е Доналд Тръмп. Вие може да го харесвате или мразите, но едно е сигурно: той ще води различна политика. Поне ще се опита – ще има среща между двамата“, подчерта Фарадж.

Британският политик разкритикува ЕС за отсъствието на „визия“ за нормализиране на отношенията с Москва. „Мисля, че трябва да преосмислимповедението си. Според мен непрестанното разширяване на Евросъюза на изток, съчетано с факта, че се готви създаването на обща европейска армия, предизвиква тревога“, подчерта Фарадж. И добави: „Ние отново сме в състояние на студена война. Без значение дали Путин представлява заплаха или не, дайте да спрем да дразним руската мечка – това е просто неразумно“.
Източник: Руски дневник

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!