Хиляди социалисти ще отбележат 125-ата годишнина на организираното социалистическо движение на Бузлуджа

Хиляди социалисти ще отбележат 125-ата годишнина на организираното социалистическо движение на Бузлуджа

Годишнината ще бъде отбелязана с поредица от събития:

На 29.07.2016г., петък, от 13.30 ч. в Габрово, в зала „Възраждане“, ще се проведе национално съвещание на БСП под наслов „За задачите на БСП в Президентски избори 2016 г.“. В него ще вземат участие: лидерът на левицата Корнелия Нинова, членове на Националния съвет на партията, народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, евродепутатите от БСП/ПЕС, общински, районни, градски и областни председатели на БСП, кметове.

От 15.45 ч. председателят Корнелия Нинова, членове и симпатизанти на БСП ще поднесат цветя на паметната плоча „Бузлуджански конгрес“, Паметника на Васил Априлов, Паметника – костница на площад „Възраждане“.

В 16.00 ч. на площада председателят на БСП ще даде старт на колоездачно състезание за Купа „Бузлуджа 2016 г.“, а от 17.30 ч. на връх Шипка ще бъде награждаването на победителите в състезанието.

В 17.45 ч. ще бъдат поднесени венци пред Паметника на свободата на връх Шипка.

На 30.07.2016г., събота, в 7.15 ч. ще започне туристически поход от паркинга под връх Шипка до „Историческа поляна“ на връх Бузлуджа

От 10.30 ч. в местността Историческа поляна ще бъде открит националният събор на левицата „Бузлуджа 2016 г.” под наслов „За България, която обичаме” с поднасяне на венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на Паметника на Хаджи Димитър и на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11.00 ч. ще започне програмата, като за доброто настроение на присъстващите ще се погрижат гайдарите от формация „Орфикус” и дуо „Родопи”, група „Белканто“.

От 11.30 ч. лидерът на БСП ще даде началото на национален политически митинг.

Във втората част на художествената програма ще вземат участие: Георги Христов, Михаела Маринова, Йордан Здравков, група „Белканто”, група „Виво Монтана” и др.
Източник: bsp.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!