Хората: Вие ни търсите само по избори

Хората: Вие ни търсите само по избори
БСП отговаря с нов стил и нов тон, с нов етичен кодекс

На семинар в Боровец ПГ на „БСП за България“ реши: всеки понеделник – депутат в община; организиране на постоянни приемни; всеки месец, във всяка община ще присъства депутат от БСП; след изнесените заседания на ИБ на БСП, ПГ “ БСП за България“ тръгва из страната.

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза пред депутатите и членове на ИБ на БСП:  “ Повече не искам да чувам упрека на хората: „Вие ни търсите само по избори“. Ще засилим връзката- ПГ, областни и общински ръководства на партията.  47 от вас са нови лица, опрете се на опитните хора от БСП, отнасяйте се с уважение към тях, ползвайте техния опит.

В нашата партия връзките между поколенията винаги са били силни.“ Зам.- председателят на БСП Кирил Добрев се обърна към колегите си: „Ако има нещо по- лошо от това- да не ходите в региона си, е да обещаете и да не го изпълните. Не обещавайки невъзможни неща.“

Отчитайки високата степен на недоверие на българските граждани към народните представители и съзнавайки своята отговорност за възстановяване и опазване на авторитета на Народното събрание, „БСП за България“ прие Кодекс за етично поведение на членовете на парламентарната група. Досега няколко парламента не успяват да приемат етичен кодекс.

Народните представители от „БСП за България“ нямат право да използват служебното си положение за лична изгода, за получаване на привилегии или освобождаване от задължения, да прикриват свои незаконни действия или да избегнат наказание.

Депутатите не могат да разкриват или да се възползват за лични цели от информация, получена в качеството им на народни представители или членове на парламентарната група. Не е позволено на народните представители от левицата да използват служебни средства или коли за лични пътувания в страната и чужбина. В Етичния кодекс са записани и специални правила срещу корупция и конфликт на интереси.

Депутатите обсъдиха законите, които ще защитават в НС. Те са в пълно съответствие с обещаното в предизборната кампания. „Ние не сме ГЕРБ или ОП. Всичко казано в думи, ще стане действие“- заяви Корнелия Нинова.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!