Христина Семерджиева! Кой въведе SMS управлението в страната?

Христина Семерджиева! Кой въведе SMS управлението в страната?

Кой въведе SMS управлението в страната?
Христина Семерджиева,”Видими резултати за София”!

Има натиск чрез есемеси, обаждания и листчета кои деца да бъдат приети „по втория начин”, които идва от дирекция „Образование” в Столичната община и от районните кметове. Това обяви пред bTV уволнената директорка на 164 ОДЗ „Зорница“ в кв. „Горна баня” Мариана Иванова.
Тя е получила заповедта за уволнение на 20 декември. Мотивите са, че има нерегламентиран прием на 24 деца.
Иванова уточни, че тези 24 деца са приети за четири години. Този прием става чрез документи за хронично заболяване или за специални образователни потребности след обаждане или есемес от началници в Столичната община.
Директорката е получавала есемеси от районния кмет на „Овча купел” Христина Семерджиева. По думите й натиск упражнява и директорката на отдел „Образование” Мария Минчева – обикновено чрез експерта Ирен Николова.

Уволнената директорка е готова да есемесите като доказателство и е смята, че на подобен натиск са подложени директорите на всички общински градини в София. Тя е категорична, че пари не е взимала. Чувала е, че родители са плащали по 3000 до 5000 лв. на по-високо ниво, но признава, че няма доказателства.
ОДЗ „Зорница” е единствената детска градина с яслена група в „Горна баня”. Иванова е искала разширяване на градината и откриване на нови групи, но общината не е съдействала това да се случи.

Учителите в градината и родители на деца, които посещават или са посещавали ОДЗ „Зорница“ застават зад уволнената директорка.
Тези твърдения не са верни, чували сме ги и преди от Мариана Иванова, обяви зам.-кметът на Столичната община по култура и образование Тодор Чобанов. Той е категоричен, че тя не му е показвала есемеси. Ако наш служител има информация за натиск, е длъжен да дойде и да съобщи, каза още Чобанов.
Източник: offnews.bg
Христина Семерджиева кмет на район „Овча купел” чрез смс дава данни на дете да бъде прието в детската градина 164 при бившият директор Мариана Иванова.

Ако има питане за дадено дете то си има процедура за запазване до директора на детската градина, а с SMS е недопустимо действие от страна на кмета на „Овча купел”, София.
Докога длъжностните лица ще ползват своето положение?
Ако SMS е от кмета на „Овча купел” то съвсем нормална е както нейните колеги на запад, то Христина Семерджиева кмет на „Овча купел” да си даде оставката. Това е нормално в страна с Демокрацията и бореща се против кооперацията.

Време е председателят на партия ГЕРБ да си направи кадрови реванш за неморалните действия на служителите на избираеми публични длъжности – кой въведе SMS управлението в страната !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!