Христо Проданов, БСП: Показахме, че каквото предлагаме като опозиция, го реализираме в управлението

Христо Проданов пита управляващите: Заради "къртовския си труд" ли ще си увеличавате пак заплатите?
Ние сме автентичният борец срещу модела “ГЕРБ-ДПС”

“Ние показахме, че това, което предлагаме като опозиция, когато имаме възможността да го реализираме, го правим.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в 23 МИР-София Христо Проданов в предаването “На фокус” по Нова телевизия.

Като пример той посочи социалните придобивки, които са факт, благодарение на участието на БСП в управлението. “12 години БСП се бори за безплатни детски градини. Тогава ГЕРБ ни казваха, че това е популизъм и е невъзможно. Е, видяхте, че е възможно. Увеличението на пенсиите – това, което Борисов направи за пенсионерите – 167 лв. За 12 години, ние го направихме за 7 месеца”, подчерта Проданов.

По отношение на наводненията в Карловско социалистът коментира, че е важно общината и държавата да последват примера на съпричастност на хората, които помагат на пострадалите и в извозването на отпадъци от разрушенията. Той отбеляза, че само, когато стават такива бедствия, властта се сеща за състоянията на водните басейни.

“Сегашният директор на ДКК, когато по време на Борисов бяха отпуснати 600 млн. лв. за ремонт на язовирите и не беше направена нито една язовирна стена за 4 години парите незнайно къде отидоха, е бил в борда на директорите. Корнелия Нинова като министър подаде множество сигнали до Сметната палата и впоследствие до прокуратурата, защото бяха открити нарушения”, припомни Христо Проданов.

Кандидатът за народен представител от левицата бе категоричен, че не се притеснява от това, че служебното правителство сменя един или друг кадър, а от това, че че се връща моделът “ГЕРБ-ДПС”.

“Ние сме автентичният борец срещу този модел. Били сме последователни в битката си срещу модела, а можехме да бъдем част от него, защото ни бяха предлагани постове. Тогава ние се опълчихме и продължаваме да се опълчваме”, категоричен бе Проданов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!