Facebook

Шойгу отговори на Фелън, призоваващ Русия да не си „пъха лапите в Либия”

Шойгу отговори на Фелън, призоваващ Русия да не си „пъха лапите в Либия” Руският военен министър Сергей Шойгу коментирал изявление на британския си колега Майкъл Фелън, че Западът не иска „мечката да си пъха лапите в Либия”: според Шойгу, едва ли „в техния зоопарк е израснал звяр, който може да нарежда на мечката”.

„Да продължим „зверската” тема. Какво имат те на герба – лъв, ми се струва. Има една такава стара пословица: всички лъвове са котки, но не всички котки са лъвове”. Нека всеки се оправя в своите работи сам. Ние не допускаме, че в техния зоопарк е израснал звяр, който може да нарежда на мечката” – казал Шойгу.

По-рано Фелън заяви, че на Запада не му допадат контактите на Русия с Либия. Според британския министър, така Москва „проверява Запада на здравина, проверява Алианса”.

„Ние не искаме мечката да си пъха там лапите” – цитира тогава Daily Mail извадка от изказването на Фелън на Мюнхенската конференция по сигурността.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!