Шок! Башар Асад попари безкомпромисно Европа!

Шок! Башар Асад попари безкомпромисно Европа!

Башар Асад: Като политическа сила Европа отсъства днес от международната арена, тъй като изцяло следва САЩ.

Това мнение изрази днес сирийският президент Башар Асад в интервю за датската телевизия „ТВ-2“, извадки от което са поместени на официалния сайт на канцеларията му, предаде ТАСС.

„Отсъствието на Европа днес от политическата карта на света, поне откакто започна агресията срещу Ирак през 2003 г., се дължи само на това, че те (европейските страни) следват американците“, заяви Асад.

Някои европейски държави дори „не смеят да следват независим курс в политиката“, добави той.

Европейските народи съвсем не са врагове на Сирия, но „има голяма разлика между тях (народите) и политиката на правителствата на техните страни“, отбеляза сирийският лидер.

Сирийският народ подкрепя държавния глава и правителството на страната си, подчерта Асад в интервюто.
„Ако не разполагах с подкрепата на сирийския народ, сега нямаше да съм президент на страната; сирийците подкрепят и държавния глава, и правителството“, посочи той.

По думите на Асад от самото начало на конфликта срещу Сирия се обявяват и големи държави, и някои петролодобиващи страни, но той самият почти 6 години след началото на кризата си остава президент.

Според Асад обвиненията към сирийските власти, че умишлено разрушават инфраструктурни обекти, болници и училища на своя територия, са лъжливи. „Подобни действия изобщо не са в наш интерес – каза той. – Няма как да действаме против собствените си интереси.“

Същевременно Асад не отрече, че може да се правят грешки. „Не отхвърлям (възможността за) грешки, каквито могат да правят всички хора“, каза президентът. „Трябва обаче да виждаме разликата, когато става дума да не се приема изцяло политиката (на дадена държава) и да се признават отделни грешки“, уточни той.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!