Facebook

Шрьодер обясни защо на Европа е нужна силна Русия

Шрьодер обясни защо на Европа е нужна силна Русия

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер подложи на сурова критика Евросъюза, наричайки политиката по адрес на Русия не достатъчно умна, предаде телевизия NDR.

Според бившия канцлер, Брюксел трябваше да привлече Русия към преговорите за асоцииране на Украйна с ЕС. Според него, някои конфликти можеше да бъдат избягнати, ако чиновниците в Брюксел „бяха малко по-умни”, заявил Шрьодер.

Независимо от цялото „недоразбиране с Русия, необходимо е да се върнат партньорските отношения” с Москва, обяснил политикът. Според него, на Европа е нужна силна Русия, докато в това време САЩ разглеждат Москва от позицията на „глобална конкуренция” и затова им се иска Русия да е слаба.

Шрьодер също подложил на критика антируските санкции. „На нас ни трябват не само ресурси, на нас ни е нужен и пазар – тоест нашите съседи. Ние страдаме от санкциите във външната политика като никой друг. А защо изобщо да страдаме, ако е очевидно, че от тези санкции няма да има много полза? – запитал реторично той.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!