Корнелия Нинова: Борисов не става за президент с политиката, която води в момента

Корнелия Нинова: Борисов не става за президент с политиката, която води в момента

Корнелия Нинова: Бойко Борисов не става за президент с политиката, която води в момента както премиер, както и ако продължи поддържаната посока на поведение от настоящия държавен глава Росен Плевнелиев.

Това мнение изрази пред Канал 3 лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предстоящите президентски избори. Както е известно, до момента нито една от водещите политически сили не е излъчила своята кандидат-президентска двойка.

Лидерът на социалистите бе категорична, че политическа партия ГЕРБ носи отговорност на Росен Плевнелиев и призова лидерите й да излязат и кажат ясно като какъв определят изтичащия му мандат – успех или провал.

Корнелия Нинова заяви, че няма да бъде кандидат-президент на коалицията от леви партии. Тя допълни, че в момента местните структури посочват своите фаворити.

По – рано днес стана ясно, че Движение „Модерна България“, чиито активисти бяха кандидати в листите на БСП, от утре започват да събират подписи за „гражданска номинация“ на Мая Манолова за предстоящия вот. Те ще разположат пунктове на ключови места в София и големите градове. Целта е за три дни да бъдат събрани три хиляди подписа в подкрепа на Манолова „като граждански кандидат за президент, подкрепен от широка коалиция от леви, прогресивни и центристки партии и граждански организации“.

От думите на Корнелия Нинова стана ясно, че поведението на „Модерна България“ на ексдепутата Борислав Цеков е солова акция, която няма никаква връзка с БСП. Председателката на партията заяви, че организацията не е част от коалицията БСП ЛЯВА България.
Източник: epicenter.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!