Кристиан Вигенин: БСП е партия на хората, на социалистите, които вярват в идеите й

Вигенин: Хората искат промяна – управление, което да отчита техните интереси
ГЕРБ да търси партньори на друго място

„БСП е партия на хората, на социалистите, които вярват в идеите й“. Това заяви в ефира на NovaNews заместник-председателят на БСП и ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Кристиан Вигенин. Той обясни, че левицата е загубила много време и енергия в ненужни конфликти, които вече са приключили.

„Работим по нашата предизборна платформа, за да можем да предложим алтернатива на българските граждани, както и по кандидатските листи. Опитваме се да вървим напред и да направим нещо ново, за да дадем нова перспектива за всички“, коментира социалистът.

По повод на тиражирани в медиите спекулации за водачески места в листите на БСП, той обясни, че лидерите в лявото обединение са заявили амбиция да има силно ляво, а не амбиция да водят листи. „Има много компетентни нови и млади хора, които носят различен поглед върху нещата и сериозна експертиза. Оптимисти сме от това, което се случва. Новата енергия ни кара и да имаме високи очаквания за резултатите. Вярваме, че след тези избори левицата ще стане отново реален фактор в българската политика“, заяви зам.-председателят на БСП.

Вигенин подчерта, че най-важното е БСП да се подготви добре за изборите. Той заяви, че едно силно представяне на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ ще даде нова перспектива и за развитието на България, не само за левицата.

Кристиан Вигенин констатира, че след изборите ще бъде проведен пълен цикъл отчети и избори вътре в БСП, по време на който да бъдат избрани ръководства на партията на местно ниво, пряк избор на нов председател и накрая Конгрес, който да избере нов Национален съвет. Той наблегна на нуждата от промяна в Устава, която да даде възможност за по-силен контрол от Националния съвет върху председателя на партията, независимо, че е избран на пряк избор.

На въпрос за думите на Борисов, че БСП е желан партньор, Вигенин отбеляза честата смяна на мнението на лидера на ГЕРБ. Той припомни, че нееднократно е заявявано, че има решение на Конгреса на ГЕРБ, според което със социалистите не може да има коалиция. Зам.-председателя на БСП каза, че Борисов има големи грехове към България – създал е ГЕРБ, а чрез тази партия е изградил модел на разхищение на обществени ресурси, който е забавил развитието на страната ни с години.

„Вижте къде сме по всички класации благодарение на политиката на ГЕРБ. Докато Борисов е ръководител на ГЕРБ, докато те не осъзнаят грешките от миналото, няма как да се мисли за каквото и да е системно взаимодействие с тази партия. Имаме различни виждания за развитие на страната ни, различна програма. ГЕРБ да търси партньори на друго място“, подчерта Кристиан Вигенин.

По отношение на конфликта в ДПС, зам.-председателят на БСП заяви, че за социалистите е важно традиционните избиратели на ДПС да имат избор не само между Доган и Пеевски, затова ще отправят своите послания и към тях.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!