Facebook

Deutsche Bank: Антируските санкции могат да бъдат смекчени още тази пролет

Deutsche Bank: Антируските санкции могат да бъдат смекчени още тази пролет Вашингтон може да смекчи антируските санкции още през пролетта на тази година, счита Deutsche Bank. Анализаторите дошли до този извод заради реториката на Доналд Тръмп и липсата на доказателства за атаки на руски хакери в САЩ.

Прогнозира се срок през март-април 2017 г., като вероятността за този сценарий е 65%.

Авторите сочат няколко признака за отмяната на санкциите: положителните отзиви за Русия от Доналд Тръмп и знакови членове на екипа му, потенциалната готовност на Тръмп и високопоставени републиканци да отменят санкциите срещу сътрудничество в Близкия Изток и ядрено разоръжаване.

Сред признаците е липса на доказателства за намеса на руски хакери в американския политически процес, както и съществуването на тайни „особени отношения” между новата американска администрация и Москва.

Deutsche Bank анализирала изказвания на Тръмп, на неговата помощница Келиан Конуей, бъдещия държавен секретар Рекс Тилерсон, на съветника по националната сигурност Майкъл Флин, бъдещите шефове на ЦРУ Майкъл Помпео и на военния министър Джеймс Метис.

През януари Тилерсон допусна сътрудничество с Русия в борбата с тероризма и подчерта, че Москва не е „непредсказуема” и може да бъде партньор на Вашингтон в Близкия Изток.

Тръмп на свой ред заяви, че ще запази санкциите против Русия „поне за някакъв период”.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!